Slik lager du et inspirerende hjemmekontor

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Selv om koronaens tid så og si er forbi er det fortsatt mange med hjemmekontor. Ved å lage seg et inspirerende hjemmekontor vil det føles herlig hver dag du går på jobb, i eget hjem. Et trivelig hjemmekontor kan være med på å øke produktiviteten, trivselen og kreativiteten din mens du jobber hjemmefra. Det er mange måter å gå frem på for å få det perfekte hjemmekontoret og du trenger ikke tømme lommeboken fullstendig. Du trenger ikke ha et stort hus for å få til et hjemmekontor, det går fint an å etablere et kontor i små boliger også.

Vi har satt sammen noen tips og råd til deg som enten skal lage deg et hjemmekontor eller som ønsker et koseligere sted å arbeide fra når du skal jobbe hjemme.

Velg riktig sted

Velg et sted i hjemmet ditt som skiller seg fra de stedene i huset hvor du slapper av. Det bør være et område som er skjermet fra det som kan distrahere deg, og gjerne et rom som har tilstrekkelig med naturlig lys.

Har du ikke så mange rom å velge mellom kan du også lage en liten kontorplass på soverommet. Da vil du kunne jobbe uforstyrret hvis du deler bolig med flere. Bor du alene kan du lage deg en kontorplass i en skjermet del av stuen eller på en trappeavsats. Vær kreativ, det finnes mange muligheter.

God belysning

Naturlig lys er ideelt, så velg en plassering nær et vindu hvis mulig. Kombiner dette med god kunstig belysning, for eksempel en skrivebordslampe. Dette for å redusere belastningen på øynene, samt for å holde energinivået oppe. God belysning er alfa omega for en produktiv dag. Med dårlig belysning blir du fortere trett, samtidig som du belaster øynene mer enn nødvendig.

Møbler med funksjon

Invester i en god stol og et skrivebord som er ergonomisk tilpasset for å redusere belastningen på rygg og nakke. En komfortabel arbeidsplass vil bidra til å forbedre produktiviteten din, samtidig som du får en god arbeidsstilling. Sitter du vondt får du også smerter i kroppen. Har du mulighet så sett gjerne inn en god stol som du kan slappe av litt i når du har mulighet.

Organisering

Hold kontorplassen ryddig og organisert. Bruk oppbevaringsløsninger som hyller, skuffer eller kurver for å holde ting på plass og unngå rot. En ryddig arbeidsplass kan hjelpe deg med å holde fokus og være mer effektiv.

Farger, dekor og personlig preg

Har du ork og anledning bør du male veggene på kontoret ditt i farger som er rolige og nøytrale. Legg gjerne til et personlig preg på kontoret ditt. Pynt med grønne planter og bilder som gjør det ekstra hyggelig når du skal tilbringe dagen på kontoret.

Effektivt utstyr

Det er lite som er verre enn å jobbe hjemmefra uten å ha det teknologiske på plass. Sørg for at du har alt du trenger for å kunne arbeide effektivt uten irriterende forstyrrelser. Du bør ha et stabilt internett og godt teknologisk utstyr. Blir du lett forstyrret bør du også investere i en noen gode hodetelefoner, gjerne med støyredusering.

Husk at du skal tilbringe mange timer på kontoret ditt og da bør det innredes slik at du jobber mest mulig produktivt. Bruk farger og interiør elementer som gjør deg glad. Har du mange videosamtaler kan det være en ide å sørge for at kontoret ditt er ryddig og innbydende, det vil gi et inntrykk av at du er profesjonell.

Lykke til med innredningen av hjemmekontoret!

Flere artikler