De beste plantene for et godt inneklima

content-marketing

Anbefalt

Et sunt inneklima har mye å si for hvordan vi føler oss. Mange bruker både luftrensere og diffusere for å bedre luften i hjemmet, men sørger du for å ha ulike planter vil du også få bedre luftkvalitet, samtidig som det ser flott ut. Spesielt grønne planter kan bidra til et bedre inneklima og det er verdt å investere i en plante eller to i tillegg til å sørge for god utlufting av og til. Gjennom vinteren er vi mye inne og da kan grønne planter være et godt tilskudd til hjemme ditt, både for inneklima og for det visuelle. Grønne planter ser flotte ut og vil gjøre hjemmet ditt ekstra koselig.

Du trenger ikke være utdannet gartner for å lykkes med planter hjemme. Mange er lettstelte og krever ikke all verdens med stell. De fleste trenger jevnlig med vann og planlegger du litt vil det være enklere for deg.

Fredslilje

Fredsliljen er kjent for sine luftrensende egenskaper, samtidig som den er med på å produsere oksygen. Den er en hardfør plante som trives med indirekte lys og passer godt  både på soverommet og badet, gjerne i nærheten av et vindu.

Fredsilje er i utgangspunktet en sumpplante og trives derfor med en hel del vann. Du trenger likevel ikke overvanne den, men sørg for at den ikke blir tørr.

Bregne

Bregner er flotte luftrensende planter og regnes som en av de plantene som gir best luft inne. Den både fjerner giftstoffer og øker luftfuktigheten. En bregne trives i fuktig jord og er perfekt for deg som ønsker å bedre luftkvaliteten enten hjemme eller på kontoret.

Aloe vera

Aloe vera er kjent for sine helbredende egenskaper for huden, men den er også en utmerket luftrenser. Den hjelper med å fjerne luftforurensninger samtidig som den er en lettstelt plante som trives i godt lyse omgivelser. La den tørke mellom hver gang du vanner den så trives den best.

Gummiplante

Gummiplanten er en robust plante som fjerner kjemikalier som formaldehyd fra inneluften. Den trives i moderat lys og er en flott plante å ha både på kontoret og i stua. Den trenger mindre vann i vinterperioden og den bør stå et sted hvor den har litt lys og litt skygge. Hold den jevnt fuktig så trives den best.

Lavendel

Lavendel er kjent for sin herlige duft, men den har også beroligende egenskaper som kan hjelpe med å redusere stress og søvnløshet. Plasser gjerne en lavendelplante på soverommet for å forbedre søvnkvaliteten.

Lavendelplanten trives ikke med å stå midt i solen i vinduskarmen, så plasser den litt vekk fra vinduet så vil den trives best. Du kan med hell ha lavendleplantene ute på sommeren og flytte dem inn på vinteren.

Pilea

Pilea, også kjent som kinesisk pengeplante, er en sukkulent med eviggrønne blader. Den er en flott luftrensende plante som bidrar til å fjerne skadelige kjemikalier året rundt. Den er lett å stelle og trives i solen, men er ikke særlig begeistret for mye vann. La den tørke litt mellom hver vanning, da vil den trives best.

Arekapalme

Arekapalmen er en utmerket plante for å fjerne luftforurensninger samtidig som den tilfører fuktighet til hjemmet ditt. Den gir en deilig følelse av tropisk velvære i hjemmet og passer perfekt å ha inne spesielt på vinteren når luften fort kan bli litt tørr. Den er glad i lys, men ikke i direkte sollys.

Dracaena

Dracaena er en flott plante for å fjerne forurensning fra inneluften. Den anses også som en effektiv luftfukter og passer godt innendørs spesielt i perioder hvor inneluften har lett for å bli litt tørr. Dracaena er en grønn plante som er tilpasningsdyktig og trives i ulike lysforhold.

Svigermors tunge

svigermors skarpe tunge, er en robust plante, en sukkulent, som fjerner skadelige kjemikalier som formaldehyd og nitrogenoksid. Den er lettstelt og tåler det meste. La den gjerne tørke ut litt mellom hver vanning så vil den trives best.

Sitrontre

Sitrontreet gir ikke bare frisk luft, men også en herlig sitrusduft til hjemmet ditt. Det trives best i lyse omgivelser og kan være med på å bidra til å forbedre luftkvaliteten. Sitrustre vokser fort så sørg for å klippe av skuddene etter hvert som de dukker opp. Den trenger litt vann, men du kan holde igjen litt på vanningen gjennom vinteren.

Ved å ha noen grønne planter i hjemmet ditt kan du få et bedre inneklima hele året. I tillegg til å forbedre luftkvaliteten, er grønne planter ofte med på å gjøre hjemmet koseligere.

Husk at grønne planter på kontoret også kan være med på å gjøre dagen bedre. Planter med store blader produserer mest oksygen og bør være dem du satser på først. I tillegg vil vannet som fordamper fra plantene også være med på å øke luftfuktigheten i boligen din.

Lykke til!

Flere artikler