Slik lager du hjemmelaget Baileys

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Det er spennende å forsøke å gjenskape ulike spiselige og drikkbare favoritter og en av favorittene som fortjener et forsøk er Baileys. Vi har funnet oppskriften til hvordan du enkelt og smakfullt gjenskaper den deilige Baileys smaken på ditt eget kjøkken. Baileys blir også kalt for Irish Cream og passer perfekt til en kopp med varm kaffe, alene med isbiter eller i en kopp kakao.

Lager du denne kremete likøren hjemme skal du bruke en blanding av både whisky og kondensert melk. Smak deg frem underveis til du får den søte og karamell aktige smaken. Når du skal velge whisky bør du velge en variant som er mest mulige nøytral i smaken.

Slik lager du deilig hjemmelaget Baileys

Baileys

Hjemmelaget Baileys er perfekt å gi bort i gave til noen du er glad i. Husk å sette den ferdige blandingen kaldt i kjøleskapet. Den vil holde seg lenge og lar du den stå noen dager før du drikker den vil smakene sette seg og blandingen vil smake ekstra godt.

Dette trenger du:

  • 3 dl søtet kondensert melk.
  • 2 dl matfløte 15 %
  • 1 ts kaffepulver, instant kaffe
  • 2 ss ferdig sjokoladesaus
  • 1 ts vaniljepulver eller vaniljesukker
  • 2 dl god whiskey

Slik gjør du:

  1. Ha kondensert melk, fløte, kaffepulver, vanilje og sjokoladesaus i en blender.

  2. Blend godt sammen til kaffepulveret har løst seg mest mulig opp. Noe kaffepulver kan ligge igjen, det vil løse seg opp senere.

  3. Smak til med Whiskey. Jo mer whisky du blander inn jo sterkere blir blandingen. Husk at det er den kremete og søte smaken du er ute etter, ikke whisky med smak.

  4. Kok glassflasker og hell blandingen på flaskene. Oppbevar kjølig.

Irish cream er en populær drikk og er elsket av mange. Med denne oppskriften kan du sørge for å alltid ha en liten knert tilgjengelig.

Det finnes også mange fantastiske dessert oppskrifter som inneholder denne søte likøren, så her er det bare å prøve seg frem.

Lykke til ?

Flere artikler