Slik lager du Ribbe i Airfryer

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Nå nærmer det seg tiden for julemat og da må vi selvsagt lage juleribbe. Det kan fort gå en tre-fire timer å tilberede julens godsak, men nå kan du få den jobben overstått i en fei. Du kan faktisk hive hele ribba i en airfryer og selv om du kanskje er skeptisk vil du ende opp med en perfekt resultat. For å kunne tilberede en ribbe i en airfryer bør du sørge for at airfryeren er av litt størrelse. Det vil bi litt tungvint å bruke de aller minste. En airfryer sørger for en jevn varmefordeling av luft og du unngår at deler av maten blir brent. Du stiller inn tid og temperatur og trykker på start, enklere blir det ikke.

Når du lager mat i en airfryer så blir maten raskere ferdig og du kan også fritere uten olje. En airfryer kan brukes til nesen alt av matlaging inkludert, kaker, desserter, brød og juleribba.

Trenger du en airfryer? Da bør du ta en kikk på disse.

Slik lager du ribbe i en arifryer

ribbe 2

Mange liker å lage langtidsstekt ribbe og følger Hellstrøms ribbe-oppskrift til punkt å prikke. Men det går faktisk også an å lage ribbe i en fei, i en airfryer, og du kommer til å bli positivt overrasket.

Dette trenger du:

 • 1,5 kg juleribbe ( svineribbe)
 • 1/2 kopp salt
 • dijonsennep
 • pepper
 • 1,5 ts malt pepper
 • 6 dl vann

Dette trenger du til julesausen:

 • 3-4 ss smør
 • 3-4 ss hvetemel
 • All kraften fra ribba som er i airfryeren
 • 1/4 ts pepper
 • 2 tynne skiver brunost
 • 2 ss tyttebærsyltetøy
 • salt etter behov
 • 2 dråper sukkerkulør hvis du trenger det

Slik gjør du:

 1. Start med å rute og krydre ribbe et døgn før den skal stekes. Har du kjøpt fryst ribbe må den tine i kjøleskap et par døgn før den skal klargjøres. Krydre ribba godt med salt i alle kroker og kriker. Smør den inn med Dijon sennep. Du trenger ikke være bekymret den vil ikke smake sennep.
 2. Når dagen er kommet for at ribba skal stekes heller du koppen med vann i bunnen av airfryeren. Sett den på 190 grader og legg ribba i airfryeren. Stek vidunderet på 190 grader i 15 minutter.
 3. Etter 15 minutter skrur du ned temperaturen til 160 grader og steker ribba videre i 40 minutter.
 4. Når det har gått 40 minutter skrur du opp varmen til 170-180 grader og steker videre i 30-40 minutter. Steketiden vil alltid variere ut i fra hvilken airfryer du har.
 5. Når kjøttet er ferdig stekt tar du det ut av fryeren og lar det ligge å hvile på benken i noen minutter.
 6. Lag julesaus ved å brune smøret i en kjele og tilsett mel mens du rører godt til du får en fin konsistens. Ha over den varme kraften fra airfryeren. Tilstt kraften litt og litt mens du rører godt mellom hver gang du har tilsatt skyen. Ha i resten av ingrediensene og gi sausen et oppkok. Vil du ha en mørkere saus kan du tilsette et par dråper med sukkerkulør. Du kan også servere skyen fra ribben akkurat som den er om du heller vil det, men da bør du sile skyen før du serverer den.

Skjær ribba i firkanter og servér med rødkål, surkål og nykokte poteter.

Tips: Har du glemt å tine ribba og trenger å tine den raskt? Du kan faktisk hurtigtine en dypfryst ribbe på 30 minutter til en time. Fyll kummen på kjøkkenet med kaldt vann og legg ribba i det kalde vannet. La kaldt vann renne med en tynn stråle slik at det blir litt bevegelse i vannet. Hvor lang tid det tar før ribba er tint avhenger av tykkelsen.

Det er alltid lurt å lage julemiddagen et par ganger før julaften så har du fått litt trening for det er jo svoren vi alle er så spent på.

Har du ikke airfryer, men ønsker deg en bør du ta en kikk her. Du kan få en liten airfryer for 499 kr og helt opp til noen tusen for toppmodellene.

Lykke til og smakelig måltid ?

Artikkelen inneholder lenker fra Bakern og kokken.

Flere artikler