Slik lager du skikkelig tyttebærsnaps

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Tyttebær er yndede bær å lage både gelé og syltetøy av og brukes ofte som tilbehør til kjøttretter. Tyttebær finner du i skogen og har sesong fra august til oktober. Disse røde bærene finner du i hele landet, alt fra kysten og høyt opp på fjellet. De vokser i lyngheier, i furuskog og på fjellknatter. Tyttebær er stappfulle av antioksidanter og er virkelig et bær du burde sørge for å ha i hus hele året.

Tyttebær er syrlig på smak og knallrøde i fargen. De har flere bruksområder enn du kanskje tror. Vi har brukt tyttebær til å lage en frisk og syrlig tyttebærsnaps.

Slik lager du tyttebærsnaps

tyttebær

Når du lager tyttebærsnaps bør du sørge for å ha god tid. Jo lengre denne blandingen får stå jo bedre blir den. En snaps av tyttebær passer perfekt til litt tung mat som f.eks lam. Husk å bruke rene flasker og glass med god forsegling.

Dette trenger du:

Slik gjør du:

 1. Sørg for å vaske glasset godt i en kjele med kokende vann.
 2. Ha bærene i glasset og dryss over sukker.
 3. Fyll på med vodka til det dekker bærene.
 4. La flasken eller glasset stå mørkt i alt fra to uker til 6 måneder, eller helt opp til ett år. Velger du å la glasset stå i lengre tid må du huske å snu på det med jevne mellomrom. Tyttebær trekker til seg mye sprit så det kan være du må etterfylle med sprit innimellom.

Når snapsen har stått så lenge som du orker å vente på den filtrerer du den gjennom et kaffefilter, snapsen vil få en vakker rosa farge. Hvis du synes snapsen er bitter kan du tilsette litt honning, det passer godt til tyttebærsmaken.

Lurer du på hva salgs glass eller flasker du bør bruke kan du ta en kikk her. De gode gamledagse Norgesglassene er i vinden som aldri før og er så fine å se på.

Slik lager du en tyttebærdrink

tyttebær drink

Du kan servere tyttebærsnapsen som den er tiltenkt, nettop som en snaps. Men du kan også være litt mer vågal og kreativ og klinke til med en drink. Denne drinken blir frisk og syrlig så smak deg frem underveis.

Dette trenger du:

 • Ferdig tyttebærsnaps
 • vodka
 • tranebærjuice
 • lime
 • isbiter

Slik gjør du:

 1. Fyll et lite glass med isbiter.
 2. Ha i 2 cl med tyttebærsnaps og 2 cl vodka.
 3. Fyll opp med tranebærjuice og skvis over en limebåt.
 4. Pynt med en limebåt om du ønsker det.

Gled deg til en sesong med friske bær og turer i skogen. Resultatet av det hele kommer virkelig til å overraske deg.

Lykke til ?

Flere artikler