Slik lager du verdens beste Pesto på noen få minutter

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Pesto er kanskje en av de mest allsidige italienske «sausene» vi har. Den kan brukes som dipp, saus og dressing. Pesto lages med basilikum, parmesanost, pinjekjerner og olje. Du kan også lage rød pesto av soltørkede tomater som hovedingrediens. Begge pesto variantene kan brukes som smakstilsettere i både pasta, til smørbrød og på tapasbordet.

Å lage pesto tar ikke lange tiden og lager du litt ekstra så har du i flere dager. Husk at fersklaget pesto bør stå i et luftet glass i kjøleskapet.

Slik lager du en smakfull pesto

Pesto

Pesto kommer opprinnelig fra Italia og vi har trykket den til brystet fra dag én. Pesto passer perfekt i pasta og til brød. Du kan lage et nydelig smørbrød med spekeskinke, mozarelle og pesto, bedre blir det nesten ikke. Når du skal lage pesto kan du bruke en morter, stavmikser eller en blender.

Velger du å bruke en morter vil det ta litt lengre tid, men det er noe befriende med å stå å knuse alle ingrediensene én etter én. Du kan kjøpe pesto på butikken, men som så mye annet så smaker alt ekstra godt når du lager det fra bunnen av. Husk å bruke olivenolje og parmesan av god kvalitet.

Dette trenger du:

  • 1 potte frisk basilikum
  • 2 ss pinjekjerner
  • 1 båt hvitløk
  • ca. 1 dl god olivenolje
  • 50 g revet parmesan
  •  salt
  • pepper
  • sitron

Slik gjør du:

1 Ha basilikum, presset hvitløk og pinjekjerner i en blender, morter eller i en stavmikser.

 

2 Tilsett olje i en tynn stråle mens du kjører blenderen eller stavmikseren på middels hastighet. Bruker du en morter «støter» du alle ingrediensene fint og tilsetter litt og litt olje.

 

3 Riv parmesanen grovt.

 

 

4 Rør inn parmesan og smak til med salt, pepper og en liten skvis med sitron.

 

Vil du ha noe å kose deg med på kvelden bør du lage fersk pesto og kjøpe inn, eller lage, et godt steinbakt brød eller focaccia. Vil du ha litt ekstra gode smaker på bordet kan du sette frem litt hjemmelaget aioli samt en god rødvin.

Med ønske om en hyggelig kveld og et smakelig måltid ?

Flere artikler