Slik lykkes du med et Bonzai tre

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Bonsai-trær er kunstverk i miniatyr og symboliserer harmoni, balanse og enhet med naturen. Å dyrke og forme disse små trærne kan være en givende hobby for mange. Selv om det kan virke som en krevende oppgave, kan du med litt tålmodighet og omsorg få vakre små kunstverk som kommer til å gi mye glede. De flotteste bonzai trær er fantastiske kunstverk formet av erfarne bonzai entusiaster, men det er fullt mulig også for deg å mestre denne kunsten. Det er noen hensyn du må ta for å lykkes med bonzai treet ditt og vi har sett på noen av dem.

Det finnes flere kurs og samlinger som tar for seg kunsten med å forme et bonzai tre og du kan få mye kunnskap ved å melde deg inn i en bonzai klubb. Ta en kikk i lokalmiljøet og se om noen kanskje deler samme interesse som deg.

Slik kan du lykkes med et bonzai tre

Start med å velge en bonsai-art som passer for nybegynnere. Noen gode alternativer er varianter som ficus, jade, eller serissa. Disse artene er mer tilgivende og tåler feil bedre enn andre.

Hver bonsai-art har også sine egne spesifikke behov. Lær om vanning, beskjæring, gjødsling og riktig eksponering for sollys for den arten du velger. Det finnes flere hagesentre som har små bonzai trær som er enkle å stelle og her kan du få mye av den informasjonen du trenger.

Vær påpasselig med vann mengden

Overvanning eller undervanning er vanlige feil når det gjelder bonsai. Vann treet grundig, og la overflødig vann dreneres fra potten. Kontroller fuktigheten ved å stikke en finger i jorden. Vann når jorden begynner å føles litt tørr.

Husk at Bonsai-potten skal være passende for størrelsen og stilen på treet. Potten skal ha dreneringshull for å forhindre røttene i å råtne. For at treet ditt skal trives best mulig er det viktig at du velger en potte som passer.

Beskjæring

Beskjæring er en viktig del av det å ha et Bonzai tre. Fjern døde, eller overflødige grener og blader, for å opprettholde ønsket form og størrelse. Dette vil også oppmuntre til sunn vekst.

Bonsai-trenger næring for å trives. Bruk en balansert, flytende bonsai-gjødsel og følg nøye instruksjonene for bruk. Gjødsle i vekstsesongen, vanligvis vår og sommer.

Sol og lys

Plasser bonsai-treet på et sted der det får tilstrekkelig lys. De fleste bonsai trær trives i sterkt, men indirekte sollys. Unngå ekstrem varme eller kulde, for eksempel fra varmeovner eller air condition.

Tålmodighet og fellesskap

Bonsai er en hobby som krever tålmodighet. Veksten av disse trærne er langsom, og det kan ta år å oppnå ønsket resultat. Vær forberedt på å investere tid og innsats. Hvert bonsai-tre er unikt og vær oppmerksom på hvordan treet reagerer på ulike forhold og juster pleien deretter.

Selv om det å dyrke et bonsai-tre er en langsom prosess kan du være ganske sikker på at du vil få glede av treet ditt gjennom hele prosessen. Bonzai trærne må stelles og klippes hele veien og det er her hele gleden ligger med dette spesielle treet.

Lykke til!

Flere artikler