Slik lykkes du med vårens vakreste tre- Magnolia

content-marketing

Anbefalt

Magnolia er kanskje vårens vakreste eventyr og gleden er stor siden denne blomstrer tidlig på våren. Dette vakre treet tilhører klarer seg fint i store deler av Norge og er virkelig en fryd for øyet. Magnolia-trærne har store og vakre blomster i forskjellige farger som rosa, lilla, hvitt og gult. Blomstringen skjer ofte før bladene kommer, noe som gjør dem til en av de første trærne som blomstrer på våren. Trærne har også store tette blader som gir god så det gjør seg fint hele sommeren selv når treet er ferdig med blomstringen.

Det finnes mange forskjellige arter og varianter av magnolia-trær så velg gjerne det som passer best hos deg. Magnolia trær er ikke kun vakre å se på, de er også verdifulle for insekter og fugler som en kilde til både mat og som skjulested.

Slik lykkes du med et magnolia tre

Et magnolia tre er et hardfør tre og tåler stort sett det meste, men du kan likevel gjøre forholdene så optimale som mulig for et av de vakreste trærne som finnes.

Plassering

Når du skal plante et magnoliatre bør du velge den beste plasseringen. Dette treet trives best på en solrik plass med tilgang på skygge. Jorden bør være godt drenert siden treet foretrekker et fuktig, men godt drenert underlag. Magnolia treet bør ikke plantes i områder hvor det samler seg mye vann.

Vann jevnlig

Et magnolia tre trenger, som andre trær, nok vann. Det trenger jevn fuktighet for å vokse og trives. Sørg for at jordsmonnet aldri blir helt tørt, men unngå å overvannet treet. Pass ekstra godt på treet ditt hvis sommeren er ekstra tørr.

Gjødsle jevnlig

Et magnoliatre trenger regelmessig tilførsel av næringsstoffer for å opprettholde en sunn vekst. Du kan gi det organisk gjødsel på våren og en gjentagelse på høsten. Du finner gjødsel som er beregnet spesielt for magnolia på de fleste hagesentre.

Forsiktig Beskjæring

Dette treet trenger lite beskjæring, men hvis du ønsker å forme eller støtte det, bør dette gjøres når på vinteren. Da er treet i dvale og blir ikke spesielt plaget av en liten beskjæring. Husk å unngå å fjerne mer enn en tredjedel av treets krone på en gang.

Sykdommer og skadedyr

Magnolia trær er relativt robuste og motstandsdyktige mot sykdommer og skadedyr, men det er viktig å være oppmerksom på tegn på sykdom eller skade. Behandle og fjern skadedyr raskt hvis det skulle oppstå.

Lykke til med magnolia treet, det kommer til å gi deg mye glede.

Flere artikler