Slik planlegger du drømme bryllupet

content-marketing

Anbefalt

Å planlegge drømme bryllupet er både spennende og utfordrende. Det er mange ting som skal på plass og det gjelder å holde tungen rett i munnen gjennom all planleggingen. Et bryllup er kanskje den største dagen i livet ditt og da er det viktig at du har kontroll på det meste slik at du virkelig kan få drømmebryllupet. Selv om du gjerne vil ha kontroll på alt fra start til slutt kan det være en idé å få litt hjelp underveis. Dagen er ditt og din kjære sin og den kan fort bli litt ødelagt hvis alt du tenker på er organisering. Prøv å senke skuldrene og ta litt av selskapet på sparket. Det som skjer det skjer. Så lenge du har kontroll på det viktigste bør resten av dagen handle om å kose seg sammen med venner og familie.

For å få en liten oversikt bør du sette opp en liste over hva du ønsker deg for den store dagen og hvordan du vil at selskapet ditt skal se ut. Enten du skal gifte deg på sommeren eller vinteren finnes det nok av muligheter for alt fra lokaler til pynt som er verdt å ta en ekstra kikk på. Vi har satt opp noen punkter over det som er viktig å tenke på når du skal planlegge drømme bryllupet.

Budsjett

Det første skrittet i bryllupsplanleggingen er å fastsette et realistisk budsjett. Bestem hvor mye du er villig til å bruke og hva som er viktigst for deg. Dette vil hjelpe deg å holde kontrollen gjennom hele planleggingsprosessen.

Husk at det viktigste er ikke hvor mye penger du bruker på bryllupet ditt, men at du faktisk blir gift med din hjertes utkårede. Det finnes mange måter å få drømme bryllupet på uten å måtte tømme lommeboken fullstendig.

Gjesteliste

Lag en liste over hvem du ønsker å invitere til den store dagen. Hvor mange gjester du velger å ha vil også påvirke budsjettet og lokalene for selskapet. Det er flere måter å gjennomføre selskapet på.

Du kan ha et stort selskap hvor du ber alle du ønsker å feire dagen sammen med, eller du kan ha en familie samling med forlovere og en vennefest senere. Du kan også invitere noen til kaffen hvis det føles naturlig.

Lokaler

Velg datoen og lokalasjon for bryllupet tidlig. Populære steder og datoer fylles opp raskt, så sørg for å reservere i god tid. Det finnes en mengde steder å velge mellom, men sørg for at de kan huse antall gjester du ønsker, og om de serverer all mat og drikke, samt kaker.

Noen lokaler aksepterer at man har med kake selv, mens andre står for hele selskapet hvor du betaler en kuvertpris for hver gjest. Finn også ut hvilken tid på året du skal gifte deg slik at du er sikker på at lokalene fungerer. Det er lite som er så frustrerende som å fryse seg gjennom middagen.

Tema

Bestem hvilket tema du ønsker for bryllupet ditt. Skal det være formelt, uformelt, strandbryllup eller hagebryllup? Stilen og temaet du velger kan være med på å påvirke alt fra invitasjoner til antrekk.

Når du har bestemt deg for hvilken stil du ønsker vil det passe godt om du tilpasser invitasjoner, bordpynt og annen pynt til temaet. Vær tydelig på hva slags antrekk du ønsker at gjestene dine skal stille i.

Invitasjoner

Velg bryllupsinvitasjoner som gjenspeiler både stil og budsjett. Husk å ta med viktig informasjon som dato, sted og RSVP-detaljer. Ta gjerne med en veibeskrivelse i tillegg slik at du er sikret at gjestene dine finner frem. Du kan lage invitasjonene selv eller du kan bestille på nett. Gjør det som passer dere best.

Antrekk

Velg brudekjole, brudepikekjoler og antrekk for brudgommen og forloverne. Start tidlig, da kjolevalg kan ta tid. Bryllupsdagen er for mange kvinner livets største dag, foruten det å få barn, og mange har nok en anelse om hvordan de ønsker at kjolen skal se ut.

Ta turen til flere brudesalonger, les brudemagasiner og prøv flere kjoler til du finner den som du virkelig ikke kan si nei til. Husk at mange ofte går ned litt rundt midjen før den store dagen så sørg for at den kan tilpasses. Du kan både leie og kjøpe kjole til den store dagen.

Catering og Mat

Planlegg måltider og drikke for bryllupet. Velg en meny som passer både smak og budsjett. Mange bryllupslokaler kan også tilby både mat og drikke. Ofte kan det også være mulig med en prøvemeny. Sørg for at kjøkkenet kan håndtere eventuelle allergier.

Skal du ha bryllupet ditt i lokaler som ikke står for mat og drikke bør du finne et cateringfirma som kan levere rettene du ønsker å servere. Med catering kan buffet ofte være et godt alternativ, hvis ikke bør du sørge for at lokalene dere skal være i har et kjøkken hvor maten kan varmes opp. Du kan også stå for både mat og kake selv, om du ønsker det.

Fotograf

Velg en dyktig fotograf og for å fange de spesielle øyeblikkene fra bryllupet. Sørg for at fotografen er med dere hele dagen. Alt fra besøket hos frisøren til middagen. Da er du sikret at ingen av de viktige øyeblikkene går tapt.

Det kan være en ide og be fotografen om referanser, spesielt hvis du bor i en større by hvor utvalget av fotografer er vesentlig større enn på mindre områder.

Blomster og Dekor

Velg blomsterarrangementer og dekor som passer temaet ditt. Bruk gjerne blomster som passer til sesongen du er i. Brudebuketten bør også passe inn sammen med resten av blomstene så får du en rød tråd gjennom det hele.

Bruker du en profesjonell dekoratør kan du be om referanser fra tidligere oppdrag. Husk å være tydlige på hvordan du ønsker at blomsterdekorasjonene dine skal se ut. Det kan være litt sent å angre på selve dagen.

Overnatting

Får du besøk langveis fra kan det være en ide at du er behjelpelig med å finne overnatting. Enten det er på hotell eller hjemme hos deg. Finn ut hvor mange som trenger overnatting og hvor det passer best for dem å overnatte.

Noen brudepar velger å betale for overnatting til de gjestene som trenger det, mens andre lar gjestene stå for kostnaden selv.  

Bryllupsreise

Når du først er i gang med planleggingen kan det være en idé og sette seg ned å planlegge bryllupsreisen. Hvor ønsker dere å reise og hva vil dere oppleve. Turen trenger ikke alltid å gå så langt, men husk at dette er en reise for dere, så velg gjerne et sted dere alltid har drømt om å oppleve.

Greit å tenke på

  • En bryllupskoordinator kan hjelpe deg med planleggingen og koordineringen på selve bryllupsdagen. Dette kan redusere stresset og hjelpe deg å nyte øyeblikkene litt mer. En bryllupskordinator hjelper deg med å holde styr på alt fra ringer, frisør til kjole og blomster. Du kan også få en god venn til å hjelpe deg om du føler det er tryggere.
  • Husk å ha en toastmaster i bryllupet ditt. Det er gjerne en god venn av deg og din kjære. En toastmaster vil passe på at tidslinjen blir holdt, samt at alle som ønsker å si noen ord får muligheten til det. Å være toastmaster i noen sitt bryllup er et ærefyllt oppdrag, men velg gjerne noen som synes det er greit å snakke foran mange mennesker.
  • Vurder hvilken type underholdning du ønsker. Musikk, DJ, liveband eller andre alternativer kan skape stemningen du ønsker på den store dagen. Mange i dag velger ofte å ha en Dj, men du kan også ha en spilleliste som går av seg selv, også kan du kanskje be en av forloverne om ha litt kontroll på musikken når brudevalsen skal gjennomføres.
  • Gjestene som skal i bryllupet ditt vil alltid lure på hva de skal gi i gave. Frå å gjøre det enkelt kan dere legge en gaveliste i ulike butikker eller dere kan opplyse om gaveønskene senere.
  • Det kan også være en fordel med en back-up plan for dårlig vær eller andre uforutsette hendelser. Selv om ikke alt lar seg planlegge kan det være lurt å være litt forberedt på endringer, eller hendelser som kan oppstå.

Lykke til og lenge leve kjærligheten!

Flere artikler