Hemmeligheten til perfekte kaker og bakverk hver gang

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Mange er glad i et godt og saftig kakestykke med alt fra bær til deilig glasur og du trenger ikke være en proff baker for å kunne lage smakfulle og flotte kaker. Å lage fantastiske kaker og bakverk er ikke så vanskelig som du kanskje frykter. Enten du er nybegynner, eller har bakt halve livet, er riktig utstyr og tålmodighet det aller viktigste for å få et godt resultat. Å bake er noe du kan gjøre alene, eller sammen med barna, til stor glede for både deg og de små håpefulle. Når kaken kommer rykende varm ut av ovnen kan dere pynte mesterverket og glede dere til en hyggelig stund sammen.

Vi har tatt en kikk på hvilket utstyr du bør ha på kjøkkenet, samt hvordan du bør gå frem for å det beste og mest smakfulle bakeresultatet.

Riktig bakeutstyr

Bakeutstyr 3

I tillegg til å passe på både temperaturen og følge oppskriften bør du også har riktig bakeutstyr for å få beste bakeresultat. Når du investerer i nytt utstyr bør du sørge for å kjøpe noe som holder i lang tid. Hos Slikkepott.no kan du være sikker på at du finner et fantastisk utvalg av bakeutstyr på nett. Her finner du utstyr til både små og store bakeglade, samt spiselig dekor og fondanter.

Vil du se nærmere på bakeutstyr til små bakere så finner du det her.

Følg oppskriften nøye

Oppskrift

Det kan være fristende å ta noen snarveier når du baker, men det bør du sørge for å unngå. Det er mye som skjer med baksten når du tilsetter de ulike ingrediensene og for å være sikret et godt resultat bør du følge oppskriften nøye.

De fleste oppskriftene er utviklet over tid og blitt tilpasset slik at resultatet skal bli best mulig både på utseende og smak. Husk å bruke både vekt og måleskjeer da vil du være sikker på at mengdefordelingen blir riktig.

Trenger du måleutsyr til kjøkkenet så finner du det her.

Finn frem alle ingrediensene

Ingredienser 2

Når du skal sette i gang med bakingen bør du lese gjennom hele oppskriften fra start til slutt, slik at det ikke dukker opp noen overraskelser underveis. Finn frem alle ingrediensene og utstyret du skal bruke, da slipper du å bruke tid på å lete det frem. Det kan fort skje at noe brenner seg eller blir overpisket hvis du plutselig må bruke tid på å finne frem både bakeutstyr og de ulike ingrediensene.

Husk at både egg og smør bør være romtempererte når du skal bruke dem, så legg det gjerne på benken en stund før du skal bake.

Trenger du litt ekstra bakeutstyr? Da finner du det her.

Pass på tiden

Bakverk

Ofte hvis du har vært uheldig med bakeresultatet så er det steketiden du kan ha feilet med. Både for lang og for kort steketid kan fort forringe sluttresultatet. Ikke alle stekeovner oppfører seg likt så du bør alltid passe på steketiden. Noen kaker trenger kortere steketid, eller lengre, enn hva oppskriften sier.

For å være sikker på at kaken er ferdig stekt kan du bruke en strikkepinne eller en kakenål. Stikk kakenålen inn i midten av kaken, henger det røre fast på nålen så må kaken steke lengre, er den uten rester så er kaken ferdig.

Trenger du en kakenål så finner du den her.

Vær tålmodig

kake bursdag

Når du baker bør du gjøre det med god tid og kjærlighet. Her passer det godt inn med ordtaket «hastverk er lastverk». Hold døren på komfyren lukket hele steketiden da holder du på varmen i ovnen. Har du for vane å åpne og lukke ovns-døren ofte når kaken står i ovnen så skaper du ujevn varme og kaken vil bli deretter.

I tillegg bør du sørge for å ikke forhaste deg når du for eksempel skal blande inne det tørre i det våte. Ofte lønner deg seg bruke en slikkepott slik at du vender alle ingrediensene forsiktig inn i kakerøren.

Her finner du alt du trenger for kjærlig behandling av kakerører og deiger. 

Stivpiske eggehvite

Marengskake

Mange synes det er vanskelig å lage marengs og kan fort gi oppe hele prosjektet med både pikekyss og pavlova. Å stivpiske egg er faktisk enklere enn du tror. Det aller viktigste når du skal stivpiske eggehvite er at alt du bruker av utstyr er helt rent. Sørg for at det ikke sitter fast gamle rester av for eksempel olje og melk.

Gamle fett-rester vil gjøre at eggehviten aldri blir stivpisket. I tillegg må du være nøye når du skiller hviten fra plommen. Det minste spor av eggeplomme i eggehviten vil ødelegge alle muligheter for stiv eggehvite.

For å være helt sikker på at eggehviten er godt nok pisket kan du ha bollen opp ned. Holder den stivpiskede eggehviten seg i bollen uten antydning til å renne ut så er den klar. For beste resultat bør du også bruke en stålbolle til piskingen. Du kan piske opp eggehviten både for hånd, med håndmikser og med en kjøkkenmaskin.

Trenger du en kjøkkenmaskin? Da bør du ta en kikk her.

Skinnende frukt og bær

kake bær 2

Det er lite som ser flottere ut enn friske bær på kaker og cupcakes. For å virkelig imponere bør du pensle alle bærene med gelé. Lag geleen etter anvisning på pakken og la den avkjøle seg litt. Bruk en pensel til å pensle bærene så de blir skinnende og blanke.

Du kan gjøre dette før du pynter selve kaken slik at geleen på bærene har stivnet så slipper du at det drypper gelé over det hele.

Her finner du det du trenger for å få flotte bær til kakepynten.

Bruk egnede former

Muffinsbrett

Det kan være fristende å bruke de formene man har for hånden, men det beste er å bruke riktig former til riktig bakst. Brødformer til brød, kakeformer til kakene og muffinsformer til cupcakes.

Alle formene har ulike mål og bruker du for eksempel for store kakeformer til en kakeoppskrift vil kakene dine bli lave, flate og tørre. Bruker du en for liten form til oppskriften kan kaken heve over sine bredder i ovnen og i tillegg ende opp med aldri å bli skikkelig stekt.

Her finner du kakeformer i alle varianter.

Dele kakene

Bløtekake

Marsipankake og bløtekake er populære kaker til festlige anledninger. Når du har laget sukkerbrødet og skal pynte det bør du bruke en kakedeler for å dele kaken i to eller tre deler. Bruker du kniv kan det fort bli ujevnt og kaken vil se rar og skjev ut. Med en kakedeler vil du dele kaken i like deler som vil ha jevne fine overflater.

Trenger du en kakedeler? Da bør du ta en kikk på denne.

Lag kakene på forhånd

Sjokoladekake

Ofte kan vi føle at tiden renner i fra oss og skal du lage kaker til både bursdag, dåp og konfirmasjon kan det være en idé å lage kakene på forhånd. Det er mange kaker som tåler å stå i kjøleskapet noen dager eller i fryseren. Kaker som sjokoladekake, cupkakes, gulrotkake og marsipankake holder seg utmerket i fryseren.

Sjokoladekake og gulrotkake bør fryses ned uten glasur og vil du ha ekstra god smak på glasuren bør du prøve å tilsette ananasessens. Da vil kakene dine smake av deilig og frisk ananas og er perfekt til blant annet marsipankaker og kaker med fondant.

Her finner du utstyr til alle anledninger.

Med noen gode råd og godt utstyr vil det være enklere å lykkes på veien til perfekte kaker hver gang. Hos Slikkepott.no kan du være sikker på at du finner alt du trenger på nett. Med rask levering og et godt utvalg  har du alltid tilgang til det du måtte ha behov for.

Lykke til 🌺

Flere artikler