Slik pynter du til den store bryllupsfesten

content-marketing

Anbefalt

Å planlegge en bryllupsfest er en spennende oppgave, og med de riktige dekorasjonene kan du forvandle et kjedelig festlokalet til et skikkelig drømmebryllup. Før du pynter kan det være lurt å velge et tema for bryllupsfesten. Dette kan hjelpe deg med å gi festen en rød tråd. Ønsker du et bohem bryllup, et klassisk bryllup eller et bryllup som oser av luksus? Det finnes mange steder du kan finne inpirasjon og Pinterest er en av dem. Tenk litt over hvordan du vil at lokalet skal se ut og finn inspirasjon ut i fra ønskene dine.

Når du skal arrangere bryllupsfesten kan du leie alt fra flotte lokaler ved stranden til låver og ulike festlokaler. Ved å gjøre mye av pyntingen selv er du sikret at du får det akkurat slik du ønsker. Be om hjelp fra venner og familie, det kan bli litt vel mye å stå for alt selv. Vi har samlet sammen noen tips til deg slik at det skal bli enklere å planlegge pyntingen til den store dagen.

Dette bør du tenke på før du planlegger

Før du setter i gang med planleggingen bør du måle rommet eller stedet hvor bryllupsfesten skal finne sted. Dette vil hjelpe deg med å avgjøre hvor mye dekorasjon du trenger og hvor du skal plassere dem.

De beste bryllupsdekorasjonene er gjerne de som gjenspeiler brudeparets personlighet og kjærlighetshistorie. Legg til personlige detaljer som bilder, minner og andre elementer. Finn frem historien deres og del den med gjestene, det kommer de garantert til å sette pris på.

Velg farger og stil

Bestem deg for en fargepalett som passer til bryllupstemaet. Velg gjerne farger som harmonerer med hverandre for en sammenhengende følelse. Farger som hvit og duse farger av rosa, gul og blå er ofte populære. Her bestemmer du helt selv. Velg farger som harmonerer med hva du liker og hvilket uttrykk du ønsker å formidle.

Blomsteroppsatser og buketter

Blomster er en sentral del av bryllupsdekorasjonene og du kan egentlig aldri få nok blomster. Velg blomster som passer til årstiden og fargepaletten din. Både friske og kunstige blomster kan være vakre dekorasjoner. Gifter du deg på sommeren finnes det også mange flotte hageblomster du kan bruke, og du kan fint sette sammen dekorasjonene selv.

Bruk ulike vaser og plasser blomstene strategisk på bordet eller bordene. Du kan også bruke blomster på bordkortene om du ønsker det. Plukk gjerne opp blomstene fra dekorasjonene i brudebuketten.

Magisk stemning med lys

Rikelig med lys og riktig lyssetting skaper en magisk stemning. Bruk alt fra stearinlys, lysslynger og lanterner til å belyse festlokalet. Når mørket faller på vil det se ekstra stemningsfullt ut med lys som lyser opp både inne og utenfor lokalet.

Unike dekorasjoner

Borddekorasjoner, løpere og serviettringer kan hjelpe til med å gjøre lokalet ekstra spesielt. Du kan ha ulik pynt på de forskjellige bordene og bruk gjerne elementer som passer til  temaet ditt. Bruk for eksempel strandskjell for et strandbryllup og små isskulpturer til vinterbryllup.

Det er også populært med stoltrekk til stolene som matcher fargene og stilen til resten av dekoren. Store sløyfer og duse farger ser flott ut uavhengig av hva slags tema du har. Med ulike tekstiler og bånd både på stoler og i taket vil du skape den ekstra flotte stemningen du er ute etter.

Husk å tilpasse dekorasjonene etter været. Skal du ha selskapet ute, eller i telt, må du sørge for at pynten din tåler litt.

Personlig touch

De flotteste bryllupene er de som er litt personlige. Bruk gjerne håndlagde skilt, tavler og lerretstrykk med sitater og velkomsthilsener. Har du hagebryllup passer det godt med hjemmelagede skilt som viser gjestene dine veien til toaletter, lokalet og avslappningsområdet. Pynt gjerne med monogrammer på servietter og duker for den ekstra spesielle touchen.

Å dekorere til bryllupsfesten er en kreativ og givende opplevelse. Ikke vær redd for å eksperimentere med ideer og dekorasjoner som reflekterer stilen og personligheten til deg og din utkårede.

Lykke til og husk å kose deg med planleggingen!

Flere artikler