Slik tilbereder du saftig laks i aifryer

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Med en airfryer på kjøkkenet finnes det nesten ikke begrensninger for hva du kan tilberede. En airfryer sørger for smakfulle og saftige retter som blir ferdige på et øyeblikk. Med minimal bruk av olje blir rettene også ekstra sunne. Siden det går raskere å lage middag en i arifryer sparer du også både tid og strøm. Perfekt for dager hvor du har dårlig tid eller ikke ønsker å stå over grytene i det uendelige. Nesten alt tilberede i en airfryer, også fisk som for eksempel laks.

Du kan bruke en airfryer slik du bruker en stekeovn. Du kan også fritere ulike matretter uten bruk av olje. En airfryer gir deg saftige og smakfulle retter og du kan steke alt fra fisk og kjøtt og kylling til å varme opp rester om du ønsker det.

Slik lager du laks i en airfryer

Mange av oss kan med fordel spise mer fisk og med en airfryer går det kjapt unna og du slipper å få stekeos i hele huset. Laks i airfryer smaker fantastisk og du trenger ikke å bekymre deg for at den blir hverken smakløs eller tørr.

Har du airfryer med forhåndsinnstilte programmer så bruker du fiskeprogrammet. Har du en airfryer uten program så velger du riktig temperatur og lar fisken ligge til den er klar.

Dette trenger du til fire personer:

  • 4 laksefileter
  • 1 ss olje
  • salt
  • pepper

slik gjør du:

  1. Pensle laksen med olje og krydre med salt og pepper etter smak.
  2. Ha fisken i airfryeren og stek den på 180 grader i 10 minutter. Sjekk fisken underveis slik at den ikke blir brent. Fisken er ferdig når den «flaker» seg. Sjekker du i midten av fisken og den er ferdig stekt vil du se at fiskekjøttet deler seg i små flak.
  3. Servér fiskefiletene med nykokt ris og en frisk salat, eller kokte poteter, agurksalat og rømme.

Husk at ingen airfryere er like så prøv deg frem til du finner den tiden og temperaturen som passer for deg.

Å tilberede mat i en airfryer er enklere enn mange tror og det skal mye til for å gjære feil. Prøv deg frem og er du usikker så kan du begynne med en litt lavere temperatur og litt lengre steketid.

Lykke til og smakelig måltid.

Vil du se nærmere på en airfryer bør du ta en kikk her. 

Flere artikler