Smakfull salat som passer til alt

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Er du en av dem som rynker på nesen når salaten kommer på bordet? Da kommer du garantert til å elske denne. Seven layer salad, eller syv lags salat, passer til det aller meste og smaker himmelsk. Pakket med fantastiske smaker og laget lagvis med syv ulike lag er du garantert å bli helten på festen. Salat fungerer både alene og som tilbehør og drømmer du om å spise sunnere så kan du fint spise denne selv om den har en god mengde dressing. Litt endring av kostholdet er bedre enn ingenting. Spise syv lags salaten med noen gode kjeks eller server den til favoritt kjøttet eller annet godt du liker.

Syv lags salat ser ekstra flott ut hvis du serverer den i en glassbolle. Da kan du se alle lagene med de flotte fargene og den er med på å gjøre salaten ekstra innbydende. Denne salaten kan du servere til det aller meste og du kan gjerne bytte ut noen av ingrediensene om du ønsker det.

Slik lager du seven layer salad

En salat er en perfekt måte å bruke opp det du har av grønnsaker. Denne salaten smaker best samme dag som du lager den, men du kan fint spise den dagen etter om du har litt igjen. Ta med på jobb som lunsj eller spis den som et kjapt måltid når du kommer hjem.

Salaten kan legge igjen litt væske i bunnen av bollen gjennom natten, men det fjerner du enkelt ved å legge litt tørkepapir i bunnen før du serverer den igjen. Oppbevar salaten i kjøleskapet gjennom natten hvis du har rester igjen.

Dette trenger du:

 • 1/2 isbergsalat i strimler
 • 1 rødløk i små biter
 • 3 staver stangselleri i biter
 • 1 pakke bacon i biter ( kan byttes ut med skinke)
 • 1 neve revet ost
 • 2 kokte egg
 • majones
 • rømme
 • salt og pepper

Slik gjør du:

 1. Stek baconet og legg det på et kjøkkenpapir for å renne av seg.
 2. Kok eggene så de blir hardkokte. Avkjøl og skrell.
 3. Kutt grønnsakene.
 4. Lag dressingen ved å blande like deler majones og rømme. Smak til salt, pepper og litt sitronsaft.
 5. Sett sammen salaten ved å legge alt i en bolle. Start med salat i bunnen, legg på kuttet stangselleri og rødløk. Ha over egg i biter og tilsett hakket bacon. Topp med revet ost og dressingen.
 6. Server som tilbehør eller alene sammen med noen gode kjeks.

Lykke til og smakelig måltid!

Flere artikler