Sminketips for voksen hud

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Å sminke seg kan ofte føles som en kunst og enda vanskeligere kan det føles når du skal sminke voksen hud. Fra den ene dagen til den andre må du plutselig bruke annen type make-up og andre teknikker for å få den samme effekten av sminke som du hadde for kun kort tid siden. Fortvil likevel ikke for det finnes flere sminketips og triks som kan hjelpe deg med å oppnå den ungdommelige gløden og det flotte utseende som sminken er med på å hjelpe til med.

Enten du ønsker å dekke over fine linjer eller fremheve din naturlige skjønnhet er det fullt mulig ved hjelp av et par enkle steg. Bruker du hudpleie og make up riktig kommer du til å føle deg selvsikker og glamorøs uansett alder.

Rens og fuktighet er alltid nøkkelen

Før du begynner å påføre sminke må du alltid sørge for å rense og fukte huden grundig. Du vil alltid få det beste resultatet hvis du starter med helt ren hud. Bruk en mild ansiktsrens og deretter en god fuktighetskrem som passer for din hudtype.

Rikelig med fukt vil være med på å gi huden en jevn base for sminken og samtidig bidra til å holde den på plass gjennom dagen.

Bruk primer for en jevn hud

En primer er en viktig alliert for voksen hud. Den jevner ut huden, fyller ut fine linjer og gir en jevn overflate før du legger på foundation. Velg gjerne en primer som gir fuktighet i tillegg til å jevne ut huden .

Lett foundation med SPF

Når du velger foundation bør du gå for en lett variant med medium dekning for å unngå at sminken legger seg i fine linjer og rynker. Velg også en foundation med solbeskyttelse for å beskytte huden mot skadelige UV-stråler. Du kan bruke foundation med solfaktor hele året.

Concealer med lysnende effekt

For å dekke mørke ringer under øynene og ulike ujevnheter bør du bruke en concealer med lysnende effekt. Dette vil bidra til å lyse opp området og gi et mer våkent og ungdommelig utseende.

Lett håndtering av pulver og pudder

Når det kommer til pudderprodukter som bronzer og blush, bruk dem lett. Unngå å påføre for mye, da det kan være med på å fremheve fine linjer og tekstur i huden. Bruk en stor, fluffy børste for en myk påføring.

Naturlige øyne

Hold øyensminken enkel og naturlig. Bruk nøytrale toner og unngå for mye glitter eller skinnende øyenskygge. Har du litt tunge øyelokk så husk å dra øyesminken opp mot midten av brynet for å skape illusjonen av mindre tunge lokk.

Eyeliner og mascara

Bruk en myk eyeliner i brune eller grå toner for en mer naturlig look. Begrens bruken av sort og hard eyeliner rundt øynene. Velg en mascara som virker forlengende på vippene dine for å åpne opp øynene og gi et våkent blikk.

Fukt og farge på leppene

Bruk en fuktighetsgivende leppebalsam for å holde leppene myke og smidige. Velg gjerne en naturlig leppefarge som passer til hudtonen din. Du kan også med fordel, bruke en leppeskrubb jevnlig. Den vil fjerne døde hudceller og tørr hud og leppestiften vil sitte bedre, samtidig som leppene blir både myke og ser mer stelt ut.

Setting spray

Bruk en setting spray etter at du har sminket deg for å «låse» sminken på plass. En setting spray vil hjelpe til med å sørge for at sminken sitter godt gjennom dagen. Du finner setting sprays i ulike varianter, men felles for dem alle er at de påføres ansiktet ved hjelp av en sprayflaske.

Less is more

Husk at mindre er mer når det kommer til sminke på voksen hud. Fokuser på å fremheve dine beste trekk og gi huden en sunn og ungdommelig glød.

Voksen hud har sin egen skjønnhet og karakter, og med riktig tilnærming kan du fremheve det beste ved deg selv. Gi deg selv litt tid foran speilet og eksperimenter med ulike produkter og teknikker. Det skal ikke så mye til før teknikkene sitter igjen.

Lykke til!

Flere artikler