Soju Mojito- Årets sommerdrink 2023?

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

I 2022 var det den berømte drinken Negroni som var på alles lepper sammen med den fortsatt populære Spritz. Det er alltid spennende å se hvilken cocktail som blir årets hit. Sammen med Kir Royal er det den koreanske drikken Soju som mange mener vil bli årets mest populære sommer nytelse. Soju er en alkoholholdig drikke som er populær i Sør-Korea. Det er en klar fargeløs væske som vanligvis er laget av en blanding av vann og alkohol sammen med ris, bygg eller poteter.

Soju er en viktig del av koreansk kultur og drikkes ofte i sosiale sammenhenger. Det finnes også ulike varianter av soju, inkludert frukt soju. Den er laget med frukt essenser, og premium soju og har ofte en høyere kvalitet og høyere pris. Det finnes flere drinker og cocktails du kan lage med Soju og skal vi tro ryktene så smaker de alle fantastisk. Vi har tatt en kikk på en av de mest populære soju drinkene- soju mojito.

Slik lager du en soju mojito

Soju har en relativt lav alkoholprosent, vanligvis mellom 16% og 25%, avhengig av merke og produsent. Den er vanligvis drukket som en aperitiff eller som en drink til måltider. Soju kan også brukes som ingrediens i cocktails.

Den opprinnelige mojitoen kommer fra Cuba og er ansett som en av de mest kjente drinkene i verden. Mojito lages opprinnelig med hvit rom, lime, brunt sukker og mynteblader. Soju mojito passer perfekt på terrassen en sen sommerkveld eller i solveggen på hytta.

Dette trenger du:

 • 10 friske mintblader
 • 1/2 lime i båter
 • 3 cl Soju
 • 2 ss sukker ( eller mer)
 • isbiter
 • mineralvann

Slik gjør du:

 1. Ha mynte blader og lime båter i et høyt glass.
 2. Knus mynten og lime-båtene godt med baksiden av skje eller med en gaffel.
 3. Tilsett sukker og press lime båtene og mynte-bladene videre slik at det kommer ut så mye limejuice som mulig.
 4. Fyll glasset med isbiter.
 5. Hell soju i glasset og topp med mineralvann.

Rør rundt, smak og tilsett mer sukker, lime eller mynteblader hvis du ønsker det.

Lykke til og gled deg til en velsmakende cocktail.

 

Flere artikler