Solhatt i hagen- hardfør og enkel

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Solhatt er en staude og kommer i flere varianter. Rød solhatt er en vakker og kraftig blomst som er svært populær å ha i hagen. Den kan plantes i både bed, potter og kasser. Denne storslåtte planten er kjent som en kraftfull medisinplante og skal etter være spesielt god mot forkjølelse. Rød solhatt er kjent for sin slående skjønnhet. Den har en høy stilk som kan vokse opp til en meter i høyden, og dens karakteristiske blomster en fryd for øyet.

Solhatt brukes i ulike urter, men også som en del av en vakker hage. Klipp gjerne av noen stilker når den blomstrer og sett i en vase.

Rød solhatt- enkel og hardfør

Rød solhatt er flerårig og trives best i solrike områder. Den blomstrer om sommeren og på høsten og tiltrekker seg sommerfugler og bier med sin fristende nektar. Rød solhatt er også hardfør og tåler godt kalde vintre.

Rød solhatt er en verdifull medisinplante og er svært populær i Nord-Amerika. Den har  tradisjonelt blitt brukt til å styrke immunforsvaret og bidra til å bekjempe infeksjoner.

En av de mest kjente bruksområdene for rød solhatt er som et naturlig middel mot forkjølelse og influensa. Den kan bidra til å redusere symptomer som sår hals, nesetetthet og generell uvelhet. I tillegg er den også kjent for å lindre symptomer på andre luftveisinfeksjoner som bronkitt og bihulebetennelse.

I tillegg til å styrke immunforsvaret, har rød solhatt også blitt brukt for å lindre betennelse, fremme sårheling, lindre smerte og ubehag forårsaket av ulike lidelser. Den ble også brukt av urbefolkningen i sin tid for å behandle slangebitt.

Slik lykkes du

Rød solhatt er både hardfør og enkel å lykkes med. Den trives aller best i solrike områder i alle typer jord. Velg et sted i hagen din som får minst 6-8 timer med sollys om dagen. Unngå områder med stående vann, da dette kan føre til at røttene råtner.

Plant rød solhatt om våren eller tidlig sommer, når jorden er varmet opp. Grav et hull som er dobbelt så dypt som røttene til planten. Plasser planten i hullet og fyll det med jord, press forsiktig ned for å fjerne luftlommer.

Vann planten regelmessig, spesielt i de første ukene etter planting for å hjelpe den med å etablere seg. Etter det, vanner du når jorden føles tørr å ta på. Rød solhatt tåler tørkeperioder godt, så overvanning bør unngås.

Siden solhatten er flerårig må du beskjære den hvert år og da helst på våren. Fjern visne blomster for å oppmuntre til blomstring gjennom sommeren og høsten. Etter blomstringen kan du beskjære planten tilbake til det laveste settet med blader for å stimulere til ny vekst.

Rød solhatt er generelt motstandsdyktig mot skadedyr og sykdommer, men det kan være lurt å overvåke planten regelmessig for tegn på problemer. Eventuelle skadedyr eller sykdommer kan håndteres ved hjelp av milde plantevernmidler eller naturlige metoder.

For å opprettholde sunne planter, kan du dele dem hvert andre år, om våren. Grav forsiktig opp planten og del den i mindre biter, og plant de delte delene tilbake i jorden.

Lykke til og gled deg til å ha denne vakre planten i hagen!

Flere artikler