Start helgen med en Alabama Slammer

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Alabama Slammer er en klassisk cocktail som er kjent for sin søte og fruktige smak. Selv om drinken er populær over hele verden er den ofte assosiert med sørlige amerikanske stater som Alabama. Oppskriften på en typisk Alabama Slammer inneholder vanligvis Southern Comfort, amaretto, vodka og appelsinjuice men den kan variere litt fra sted til sted. Noen bruker gin og tranebærjuice, men vi har valgt varianten med vodka og grenadin. Grenadinen gir en ekstra fin farge på cocktailen som gjør den ekstra fristende.

Alabama Slammer er en fargerik og velsmakende cocktail med et balansert forhold mellom sødme og fruktighet. Den har en behagelig smak av appelsin som sammen med de distinkte smakene fra Southern Comfort og amaretto gjør denne til en perfekt sommer cocktail.

Slik lager du en Alabama Slammer

Alabama Slammer er en klassisk cocktail som har oppnådd popularitet over hele verden. Selv om opprinnelsen til cocktailen er litt uklar, antas det at den oppstod på 1970-tallet. Den er enkel å lage og selv om du trenger et lite utvalg av ingredienser så er det vell verdt det. Både Southern Comfort og Amaretto kan brukes i andre velsmakende drinker og cocktails. 

Alabama Slammer er kjent for sin rike og søte smak med toner av appelsin og mandel fra amaretto. Den har en flott farge og passer godt som en festlig cocktail til spesielle anledninger eller som en avslappende drink på en varm sommerdag.

Dette trenger du til én cocktail:

 • 2 cl vodka
 • 1 cl Southern Comfort
 • 1 cl amaretto
 • 4 cl appelsinjuice
 • noen dråper grenadin
 • Isbiter
 • 1 cocktailbær

Slik gjør du:

 1. Hell Southern Comfort, amaretto og appelsinjuice i en shaker fylt med is.
 2. Rist godt i rundt 20 sekunder slik at alt blir kaldt.
 3. Sil drinken over i et highball glass eller et rocks-glass fylt med is.
 4. Ha over noen dråper med grenadin.

Pynt gjerne med en skive appelsin eller et cocktailbær.

Lag drinken rett før servering, og husk på at du trenger isbiter. En Alabama Slammer må serveres isende kald for at den skal smake best.

Lykke til og kos deg!

 

 

 

Flere artikler