Start helgen med en klassisk Manhatten

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Manhattan er en av de mest ikoniske cocktailene noensinne, og er en populær cocktail over hele verden. Den har en herlige blandingen av whisky og søt vermouth som gir en sofistikert, glatt og robust smaksopplevelse som appellerer til dem som setter pris på en whisky med en tvist. Det sies at cocktailen ble servert første gangen på en bankett som ble holdt på Manhattan Club i New York City på 1800-tallet. Den ble en stor suksess og har siden beholdt sin popularitet, og det med god grunn.

Det er ikke vanskelig å lage en klassisk Manhatten og du trenger heller ikke ha all verdens av bar utstyr. Denne cocktailen gjør seg best uten en shaker og du trenger strengt tatt kun en rørepinne og da kan du bruke den motsatte enden av en skje.

Slik lager du en klassisk Manhatten

En klassisk Manhatten passer både til deg som har en forkjærlighet for whisky og for deg som ikke er første mann til å bestille denne litt kraftige drikken. Den blandes ut med søt vermouth og et par dråper med Angostura bitter.

Server gjerne denne cocktailen på en litt kald kveld eller etter et godt måltid, da får du den perfekte avslutningen. Du kan også servere den som en apertif om du ønsker det. Manhatten er tidløs, sofistikert og full av smak – en ekte klassiker.

Dette trenger du:

 • 2 cl bourbon eller whisky
 • 1 cl søt vermouth
 • 2-3 dråper Angostura bitter
 • isbiter
 • kirsebær, for garnityr (valgfritt)
 • sitronskall eller appelsinskall, for garnityr (valgfritt)

Slik gjør du:

 1. Fyll et høyt glass med isbiter.
 2. Hell whisky, søt vermouth og Angostura bitter over isbitene.
 3. Rør forsiktig med en rørepinne i ca. 30 sekunder for å blande ingrediensene og kjøle ned cocktailen. Du bør ikke shake denne cocktailen, da kan den bli uklar.
 4. Sil blandingen forsiktig over i et avkjølt cocktailglass.
 5. Hvis ønskelig, kan du pynte cocktailen med et kirsebær eller en skive sitron- eller appelsinskall.

Server og nyt!

Flere artikler