Super digg omelett med Brennesle !

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Brennesle sa du? Jepp, helt riktig! Det grønne ekle ugresset som brenner når du kommer borti bladene kan du faktisk spise og det smaker fantastisk godt. Tro det eller ei. Nesle, eller brennesle, smaker best hvis du høster det på våren, men du kan spise det senere også. Husk at etter at det har blomstret som blir stilken veldig trevlete så da bør du kun spise bladene.

Når du plukker brennesle så ikke plukk de du finner i veikanten. Plukk dem der de ikke er utsatt for ekstreme mengder med forurensning og skyll dem godt før du bruker dem i maten.

Spennende omelett med brennesle

omelett 2

Når du skal ut å sanke brennesle bør du bruke hansker og en god saks. Plukker du bladene på våren plukker du de øverste 10 til 15 øverste cm av de ny skuddene. Utover sommeren kan du bruke alle bladene. Blandene skal forvelles før bruk og da kan du også fryse dem ned til senere.

Dette trenger du:

 • 4 egg
 • litt fløte
 • salt og pepper
 • 2 sjalotteløk
 • 2 dl forvellet brennesleskudd/brennesle blader
 • 3 ss revet parmesan

Slik gjør du:

 1. Forvell brennesleskuddene ved å skylle bladene først. Deretter koker du opp vann i en kjele og legger i bladene. La dem koke i 3 til 4 minutter og sil av vannet.
 2. Rør sammen eggene med salt pepper og fløte.
 3. Finhakk løken og ha det i en varm stekepanne og la det surre til det blir mykt.
 4. Grovhakk den forvellede brenneslen og ha den over i stekepannen sammen med eggeblandingen.
 5. Ha over revet parmesan og stek på lav varme. Du kan sette stekepannen inn i stekeovnen om du vil det. Bare vær helt sikker på at stekepannen tåler varmen.

Hvis du synes det er litt skummelt å gomle på noen brennesle blader kan vi forsikre deg om at de brenner ikke når de behandlet. Du kan også bytte ut brenneslen med fersk spinat.

Del omeletten i to og servér med godt brød og en deilig salat.

Bon apetitt ?

 

Flere artikler