Vannmelon lemonade

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Lemonade er noe mange lager gjennom sommeren og den lages som regel av sitroner, men du kan lage lemonade av det meste. Du har sikkert sett mang en film fra det store utland hvor lemonade er den store helten en varm sommerdag og det ser alltid veldig godt ut. Lemonade av sitroner kan fort bli for bittert for mange og du må regne med å bruke en hel del sitroner. Vi har derfor funnet frem en oppskrift på lemonade laget av vannmelon. Den er søt i seg selv og passer perfekt til en dag på stranden og i varmen.

Hjemmelaget lemonade av vannmelon passer perfekt alene, eller du kan bruke den i en drink. Tilsett litt vodka eller prosecco og pynt med en vannmelonskive og du har en perfekt cocktail. Vil du imponere litt ekstra så ha litt sukker på kanten av glasset og det hele ser ekstra lekkert ut.

Slik lager du deilig lemonade av vannmelon

vannmelon sirup

For å lage vannmelon lemonade lager du en sirup som du kan tynne ut ved servering. Vil du ha den sterk på smak så bruker du den u-tynnet og vil du ha den svakere så tilsetter du litt vann, mineralvann eller prosecco. Smak til med sukker slik at du får den akkurat så søt du ønsker. Server i et fint glass med masse isbiter.

Dette trenger du:

 • 1 liten vannmelon
 • 1 dl sitronjuice
 • 1/2 sukker
 • 7 dl. vann
 • isbiter til servering

Slik gjør du:

 1. Varm opp sukker sammen med  2,5 dl vann og la det koke til sirup.
 2. Når sukkeret er oppløst tar du kjelen vekk fra platen og avkjøler sirupen.
 3. Når blandingen er kald så blander du inn resten av vannet med sitronsaften og setter blandingen kaldt.
 4. Rens og del vannmelonen i biter.
 5. Ha vannmelonbitene i en blender og blend til en jevn masse.
 6. Sil melonsaften og den sammen med sirup blandingen.

Sett vannmelon sirupen kaldt og bruk den innen noen dager. Server som en lemonade med isbiter, eller lag en deilig sommercocktail.

Skal du lage lemonade til mange så bruker du flere vannmeloner, men husk at denne sirupen blir ganske konsentrert og du kan få mye deilig drikke ut av én melon.

Vannmelon inneholder lite kalorier og er en perfekt tørsteslukker på varme dager. Den er søt på smak og likes av de fleste. For å få den sprudlende kan du tilsette sitronbrus for en alkoholfri variant eller litt prosecco for de voksne.

Lykke til og kos deg i varmen 🌺

Flere artikler