Verdens beste Sitrus Paloma med grapefrukt og Tequila

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

En Paloma er en klassisk meksikansk cocktail som er kjent for sin forfriskende og syrlige smak. Denne cocktailen har en frisk smak av sitrusfrukt og tequila. Perfekt for både varmer dager og dager hvor du bare vil slappe av, uavhengig av årstid. Paloma er ikke vanskelig å lage og du kan fint lage den med ferdig kjøpt juice fra butikken om du vil det. Presset fersk juice gjør absolutt cocktailen mer smakfull, men lag gjerne juicen litt på forhånd, før du skal blande drinken, slik at du kan sette det i kjøleskapet.

Er du en av dem som ikke elsker tequila, så trenger du ikke å engste deg. Med både grapefrukt-og limejuice kjenner du kun et lite hint av smaken fra tequilaen. Paloma serveres gjerne med en kant av flaksalt, men dette er selvsagt valgfritt.

Slik lager du en frisk Paloma

Denne cocktailen er den perfekte blandingen av syrlig og søt, med et hint av tequila. Den passer perfekt til de fleste sammenkomster, eller når du bare vil koble av med noe forfriskende i glasset.

Server Paloma i et middels store glass og sørg for å bruke godt med isbiter. Denne cocktailen smaker best iskald. Kjøp isbiter på butikken, eller lag de selv, men sørg for at du har nok av dem. Cocktailen tilsettes agavesirup for sødme, og her bruker du så mye du vil. Smak til underveis for et perfekt resultat.

Dette trenger du:

 • 40 cl tequila
 • 12 cl ferskpresset grapefruktjuice
 • 3 cl ferskpresset limejuice
 • agavesirup etter smak
 • Isbiter
 • Soda vann
 • Skiver av lime og grapefrukt for pynt
 • Flaksalt for kanting av glasset (valgfritt)

Slik gjør du:

 1. Begynn med å forberede glasset ditt. Du kan kante kanten av et høyt glass med flaksalt ved å gni en limebåt langs kanten og deretter dyppe det i salt. Dette trinnet er valgfritt, men det legger til en fin kontrast til de søte og syrlige smakene.
 2. Fyll glasset med isbiter for å holde cocktailen god og kald.
 3. I en shaker, eller et glass med lokk, blander du sammen tequila, ferskpresset grapefruktjuice, ferskpresset limejuice og agavesirup. Agavesirup gir en fin sødme til cocktailen, men du kan justere mengden etter din personlige smak. Rør godt for å blande ingrediensene.
 4. Hell cocktailblandingen over isbitene i glasset ditt.
 5. Topp glasset med soda vann. Dette vil gi cocktailen litt bobler og gjøre den ekstra forfriskende.
 6. Rør forsiktig for å blande alle ingrediensene sammen.
 7. Pynt cocktailen med en skive lime og en skive grapefrukt på kanten av glasset. Dette gir ikke bare et flott utseende, men også et ekstra hint av sitrus duft når du tar en slurk.
 8. Server cocktailen umiddelbart.

Lykke til og kos deg!

Flere artikler