Vietnam- Eksotisk reise i fantastiske omgivelser

content-marketing

Anbefalt

Vietnam, landet med en spennende historie, en variert kultur og fantastisk skjønnhet, har lenge vært et populært reisemål for tilreisende fra hele verden. Vietnam har også blitt en mer og mer populær destinasjon for nordmenn og det er ikke uten grunn. En reise gjennom dette fantastiske landet tar deg med på en unik opplevelse gjennom fargerike markeder, historiske templer og naturskjønne landskap. En reise hit kommer garantert til å gi deg minner for livet. Når du har utforsket de historiske stedene og latt deg henrive av den lokale maten bør du sørge for å ta turen til en av de kritthvite og vakre strendene.

Reis gjennom Hanoi og Halong Bay og få et fantastisk inntrykk av det vakre landet Vietnam. Dette er historiske perler som virkelig fortjener et besøk. Prøv den lokale maten og nyt den unike stemningen som Vietnam er så kjent for.

Historiske steder i Vietnam som er verdt et besøk

Start gjerne reisen i Hanoi som er landets hovedstad. Her blander gamle kvarterer seg med moderne arkitektur. Ta turne til Ho Chi Minh-mausoleet og Det litterære tempelet. Her vil du få en dypere forståelse av landets historie.

Reis videre til Halong Bay som står på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du se tusenvis av kalksteinsøyer stige majestetisk opp fra det rolige vannet. Sørg for å ta et nattcruise i bukten for en virkelig uforglemmelig opplevelse.

Besøk den keiserlige byen Hue, en by som bærer arven av Vietnams keiserlige fortid. De gamle keiserpalassene og de rolige pagodene gir et innblikk i landets kongelige historie, og er en utrolig opplevelse.

Fortsett reisen til Hoi An, en sjarmerende by med tradisjonelle handelshus og lanternebelyste gater. Opplev de lokale markedene og nyt den autentiske vietnamesiske maten.

Vietnams fantastiske naturopplevelser

Dalat er kjent som «Blomstrende by» og ligger høyt oppe i fjellene og tilbyr et friskt pust og frodige omgivelser. Utforsk de lokale blomstermarkedene og ta en sykkeltur rundt Xuan Huong-sjøen.

For den eventyrlystne, er Phong Nha-Ke Bang nasjonalpark et must å besøke. Utforsk de spektakulære grottene, som blant annet den verdensberømte Son Doong, verdens største grotte.

Sørg også for å ta en tur til Mui Ne. Mui Ne er kjent for sine enorme sanddyner og fargerike fiskebåter. Prøv sanddynesurfing eller nyt solnedgangen over de endeløse sanddynene.

Kulinariske opplevelser

En reise til Vietnam er ikke komplett uten å prøve Pho, den deilige nudelsuppen som er en nasjonalrett. Prøv en skål i Hanoi for den autentiske smaken.

Besøk Ho Chi Minh-byen for å utforske de pulserende gatene og nyt de varierte gatematrettene. Fra Banh Mi til friske vårruller, er matopplevelsene uendelige.

Etter å ha utforsket Vietnams kulturelle, historiske og naturlige skatter, vil du sitte igjen med minner for livet. Landets sjarm, gjestfrihet og mangfoldige opplevelser gjør det til et uforglemmelig reisemål for alle som liker å utforske nye og spennende kulturer.

Greit å vite

Du kan reise til Vietnam hele året, men været er vanligvis best fra november til april. I denne perioden er været mildt og behagelig, noe som sørger for at du få meg deg alt av hva Vietnam har å by på uten den intense varmen. Gjennomsnittlig temperatur i Vietnam i perioden november til april varierer mellom 24-30 grader på dagtid, med lite nedbør.

Litt avhengig av hvor i Vietnam du skal bør du regne med en flyreise på 10 til 12 timer når du flyr direkte fra Oslo Gardermoen. Du kan oppholde deg i 45 dager i Vietnam uten visum.

Lykke til og god tur!

Flere artikler