Vintage cookies med sjokoladebiter og salt potetgull

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Kjære, vene! Enkelte ting var faktisk bedre før, som oppskrifter f.eks. Når vi brukte nesten ubegrenset med alt av godsaker i maten vår og når desserter nesten var en selvfølge. Vi har kommet over en oppskrift på sjokoladekjeks som smaker helt himmelsk, men som ikke er spesielt sunne. Du får lage dem en gang i blant som en skikkelig belønning til deg selv og de rundt deg.

Det som gjør disse sjokoladekjeksene helt eksepsjonelt gode er at de er laget med knust, salt potetgull. For et himmelrike av fantastiske smaker. Disse kommer garantert til å få ben å gå på.

Slik lager du vintage cookies med potetgull

sjokoladekjeks 1

Det finnes mange deilige oppskrifter på kjeks med sjokoladebiter i der ute, men dette må virkelig være en av de bedre vi har kommet over. Deigen blandes med knust potetgull og rulles i resten av det knuste potetgullet til slutt og det får en helt vilt god smak.

Dette trenger du:

 • 150 g romtemperert smør
 • 3 dl sukker
 • 2 egg
 • 1 ts vaniljesukker
 • 320 g mel
 • 100 g hakket sjokolade
 • 1 pose salt potetgull
 • 1 ts natron

Slik gjør du:

 1. Hell posen med potetgull i en bolle og knus alt godt. Du kan også ha det over i en zip-lock pose og banke i vei med en kjevle eller med knyttneven.
 2. Bland sammen smør og sukker og pisk det luftig
 3. Tilsett ett og ett egg mens du fortsetter å piske.
 4. Tilsett mel, vaniljesukker og natron.
 5. Ha i halvparten av det knuste potetgullet og vend det inn i deigen sammen med hakkede sjokoladebiter.
 6. Lag små runde boller av deigen og rull bollene i resten av det knuste potetgullet.
 7. Legg bollene på en stekeplate og stek i ovnen på 185 grader i ca. 10-12. minutter. Husk å ha litt avstand mellom bollene, de flyter litt utover når du steker dem.

Noe så godt som dette fortjener å bli servert sammen med en deilig milkshake, og her finner du en lettere variant. Så kanskje kalori-inntaket jevner seg ut sånn gjennom dagen.

Lykke til og kos deg ?

Flere artikler