3 planter som trives i skyggen

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Det er ikke alltid like lett å få plantene i huset til å overleve, men vi har funnet tre planter som trives i skyggen og som i tillegg er svært lettstelte. Med disse får du flotte, grønne planter uten at du trenger å ha grønne fingre. De aller fleste hjem blir brått litt stiligere og koseligere med noen grønne planter.

En plante som trives i skyggen passer perfekt både på en mørk plass på kontoret, i stuen eller på badet. Planter som trives best i skyggen trenger heller ikke like mye vann som de plantene som står i solen.

Smaragdplante

Denne vakre grønne planten er kjent for sine store og glinsende grønne blader. Navnet smaragdpalme kommer fra likheten mellom plantens farge og smaragd, en grønn edelsten. Smaragdpalmen er en relativt enkel plante å stelle og krever lite oppmerksomhet for å trives.

Smaragdpalmen trives best  i skyggen, men gjerne med tilgang på litt naturlig lys. Ha den gjerne i stuen i vanlig innetemperatur. Husk å holde den unna trekk, hvis ikke vil den raskt mistrives. Den trenger jevnlig med vann og du kan med hell la planten tørke litt mellom hver vanning. Den setter også pris på litt gjødsel i sommersesongen.

Siden smaragpalmen er en tropisk plante vil den sette pris på en dusj med vann en gang i blant. Samle gjerne opp litt regnvann som du lar få romtemperatur, da vil den bli ekstra glad.

Prikkblad

Prikkblad er en tropisk plante som var spesielt populære på 70-tallet. Nå er denne vakre grønne planten tilbake for fult og er en perfekt plante å ha hvis du ikke har mye naturlig lys i boligen din. Planten vokser naturlig på bakken og trives derfor godt i skyggen. Den er kjent for sine store og dekorative blader og passer inn i de fleste hjem.

Den er enkelt å stelle og tar du godt vare på den vil den berømme deg med store vakre blader som garantert kommer til å bli en blikkfang. Planten trenger ikke mye sol, men den setter pris på vanlig dagslys. Hold planten i skyggen i sommersesongen og sett den litt nærmere vinduet på høsten.

Prikkblad er en tropisk plante og liker seg derfor best i varme temperaturer. Vanlig stue temperatur er som regel godt nok, men ikke la den stå kaldere enn 15 grader, og hold den unna trekk.

Vann den jevnlig, men skånsomt. La planten tørke ut mellom hver gang du vanner den. Husk at planten trenger mer vann jo varmere det er, samt at store planter også trenger ekstra vann. Siden Prikkblad trives i tropiske strøk vil den sette pris på en dusj fra en sprayflaske i ny og ne.

Prikkblad inneholder svær giftig plantesaft så pass på å holde den utenfor rekkevidde for nysjerrige to-og firbente.

Sjømannstrøst

Denne planten er den som kanskje trives aller best i skyggen og den har blitt ekstremt populær i det siste. Har du et mørkt rom, eller et mørkt kontor, så kan du friske opp med denne herligheten. Den trives også veldig godt på badet om du har lyst til å innredet med et grønt element.

Denne planten kan bli helt opp til 50 cm høy og trives aller best der andre planter mistrives. Siden denne trives best i skyggen trenger den heller ikke like mye vann som andre planter. Sjømannstrøst får store vakre blader og kommer til å gjøre hjemmet ditt innbydende og flott.

Selv om den ikke liker mye vann så vann den jevnlig og pass på at jorden ikke tørker helt ut. Den liker ikke å stå i trekk og trives godt i en god og varm stue. Du kan med hell gi den litt ekstra næring i perioden fra april til september. Denne planten kan få blomster, selv om det er sjeldent.  Får planten din blomster bør du fjerne dem. Planten kan, etter blomstring, få små røde bær som er veldig giftig.

En sjømannstrøst er også enkel å ta avleggere fra. Plant en avleggere i en ny potte med jord og du får enda en flott grønn plante til hjemmet dit.

Det er utrolig tilfredsstillende å ha grønne planter i hjemmet som ikke krever mye stell, men som likevel ser flotte ut. Det får du garantert med disse tre variantene.

Lykke til!

Flere artikler