Flotte planter som trives på badet

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Planter i alle varianter har blitt ekstremt populære og det finnes planter for enhver krik og krok i hjemmet ditt. Mange av oss setter pris på tropiske planter og mange av dem trives faktisk godt på badet hvor miljøet som regel er både fuktig og varmt. Det er koselig å ha noen grønne planter også på badet. Det gir gjerne en beroligende følelse og setter et koselig preg på et rom som ofte kan virke litt kaldt og kjedelig.

For den som liker å gjenskape en deilig spa-følelse på baderommet er det flere planter som virkelig sørger for at du kan senke skuldrene og nyte roen. Alt fra fikentrær til ulike sitrustrær er planter som passer perfekt.

Disse plantene passer på baderommet

For at plantene dine skal trives på badet bør det være planter som setter pris på høy luftfuktighet og gode temperaturer. Mange av oss har både gulvvarme og andre varmekilder på badet slik at det ofte er det varmeste rommet i huset.

Fikentre

Et fikentre trives i høy luftfuktighet og gode temperaturer. Denne planten er enkel å lykkes med og kan stå ute på sommeren frem til høsten om du ønsker det. Et fikentre er svært dekorativt og vil gjøre baderommet både mer luftig og livlig.

Orkidé

En Orkidé er kjent for å trives i fuktige og varme omgivelser, men du må huske på å vanne den jevnlig. En Orkidé vil miste blomstene sine og gå i dvale, men steller du pent med den kan du få den til å blomstre flere ganger.

Sitrustre

appelsintre hovedbilde

De fleste sitrustrær setter pris på både varme og fuktighet og kan med hell stå perioder på badet. Dusj den gjerne med romtemperert vann slik at den får følelsen av å være ved Middelhavet. Et sitrustre får nydelige blomster som lukter himmelsk og kan stå ute på terrassen gjennom sommeren.

Husk at et sitrustre som et sitrontre setter pris på både sol og varme, men går i dvale på vinteren. Et sitrustre vokser som regel fort og du kan med fordel kutte toppene av treet nå og da.

Kaktus og sukkulenter

Dette er kanskje de mest lettstelte plantene og passer perfekt i alle rom, også på badet. De liker ikke å stå i vann, men trives med litt fuktighet og varme.

Husk at selv om flere planter trives i et fuktig miljø er det også flere av dem som setter pris på godt lys for å trives. Sett gjerne plantene i vinduskarmen eller et annet sted hvor det kan få naturlig dagslys.

Lys og varme for alle planter

Ingen planter er spesielt glad i å stå i vann, da kan røttene råtne og det samme gjelder for dem du plasserer på badet. Vann dem jevnlig, men husk at sitrustrær går i dvale gjennom vinteren og trenger vann kun en sjelden gang. På vinteren trenger de heller ikke mye sol og kan fint stå på et bad uten noe særlig dagslys.

Du trenger ikke ha grønne fingre for å lykkes med planter inne. Det viktigste du kan gjøre for plantene dine er å gi dem lys og litt vann.

Lykke til og gled deg til et bad som gir deg en god følelse.

 

Flere artikler