Aloe Vera- En allsidig og helbredende plante

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Aloe Vera er en av naturens mest allsidige planter og har lenge blitt verdsatt for sine utallige helsemessige fordeler. Det er mange grunner til at alle bør sørge for å ha en aloe vera plante hjemme. Du kan faktisk bruke den i dagliglivet hvis du skulle få et stikk eller et sår. Den blir ansett som en av de beste medisinplantene, i tillegg til at den ser flott ut i vinduskarmen. Den har blitt brukt i århundrer og er like populær i dag. Vi har tradisjonelt brukt gel fra Aloe Vera-bladene for å behandle alt fra hudplager til fordøyelsesproblemer og passer perfekt å ha hjemme.

Aloe Veraen er en flerårig sukkulent plante med lange, tykke blader som kan minne litt om en kaktus. Bladene derimot er fylt med en klar gel. Denne geléaktige substansen er rik på vitaminer, mineraler, enzymer og antioksidanter som gjør den til en verdifull ingrediens for mange produkter innen helse og skjønnhet. Har du denne planten hjemme så er du sikret hvis et uhell skulle være ut, men bruk den med omhu.

Aloe Vera

Dyrking av Aloe Vera er enkelt og den krever minimalt med stell. Den trives godt i sollys og trenger bare moderat vanning. Du kan få en avlegger, eller du kan kjøpe en på et hagesenter. Når du har fått den i hus er det ikke stort du trenger å gjøre for at den skal trives.

Bytt potte etter hvert hvis planten din blir veldig stor. Husk å sørge for drenering i bunnen av potten hvis du planter en avlegger selv. Dette for at røttene ikke skal råtne.

Når du planter et skudd i potte må potten være stor, og du bør plassere skuddet midt i potten. Dekk til med jord opp til der hvor bladene begynner. Vent et par uker før du vanner den slik at den får satt seg. Vann den deretter hver andre uke. En aloe vera vokser raskt og får ofte små planter rundt seg i potten. Disse små plantene kan du ta opp og plante i nye potter. La dem bli rundt fire cm høye før du setter dem i egne potter.

Ved å ha en Aloe Vera plante hjemme har du en plante som både er pen og se på og som er til nytte. Med denne planten har du alltid tilgang til en naturlig løsning for små hudproblemer som skulle dukke opp.

For huden

En av de mest kjente egenskapene til Aloe veraen er dens evne til å berolige huden. Gel fra plantens blader brukes ofte til å lindre solbrenthet, irritert hud, mindre kutt, sår og insektbitt. Den har også anti inflammatoriske og antibakterielle egenskaper som bidrar til å fremme sårheling.

Som ingrediens

Aloe Vera er en nøkkelingrediens i flere ulike hud- og hårpleieprodukter som kremer, lotioner, sjampoer og såper. Den gir fuktighet til huden uten å tette porene og kan blant annet hjelpe til med å redusere kviser og hudormer.

For fordøyelsen

Inntak av Aloe Vera-juice har lenge vært knyttet til bedre fordøyelse. Mange tror at ved å  drikke juice fra planten så kan du berolige irritert mage og hjelpe fordøyelsessystemet. Aloe vera juice får du kjøpt i ulike helsekostbutikker. Du bør ikke drikke eller spise innholdet fra aloe vera bladene. Det er en lang prosess å sørge for at innholdet blir spiselig og du må gjøre det riktig. Da er det bedre å kjøpe ferdig juice på helsekosten.

Aloe Vera er en av de mest verdifulle og allsidige plantene i naturen, og dens helbredende egenskaper har gjort den til en favoritt blant mange. Siden den skiller ut syre og absorberer karbondioksid, passer den også perfekt på soverommet. Men husk at den trives ikke særlig godt i temperaturer under 15 grader.

Lykke til!

Flere artikler