Deilig Yoghurtis med smak av sitron

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Yoghurtis smaker nydelig hele året og spesielt yoghurt is med sitron. Yoghurtis er ikke vanskelig å lage og kan varieres i det uendelige. Noe av det beste du kan servere etter en bedre middag er en dessert som er litt syrlig og da passer denne yoghurt isen med smak av sitron helt perfekt. Du trenger ikke ha ismaskin for å lage yoghurt is, du kan lage den både med og uten. Vi forklarer deg hvordan du får perfekt is også uten ismaskin.

Is med smaken av sitron er også perfekt på varme sommerdager når matlysten kanskje ikke er helt på topp. Denne er frisk og syrlig og kan serveres alene eller sammen med andre isvarianter om du ønsker det.

Slik lager du deilig yoghurtis med smak av sitron

Nordmenn, er etter sigende, ekstremt glad i iskrem. Hver og en av oss spiser faktisk så mye som over 12 liter iskrem i året, hvor det meste blir konsumert gjennom sommeren. Vi spiser faktisk en del is gjennom vinteren også, og da særlig som en del av ulike desserter.

Vi har en mengde med is å velge mellom og både yoghurtis, iskrem, saftis og sorbet et populære varianter. Til dessertbordet bruker vi ofte sorbet og iskrem i ulike varianter og de fleste er nok også godt kjent med både eplekake og vafler med iskrem.

Når du skal lage yoghurtis med smak av sitron kan du glede deg over at det er en utrolig enkel oppskrift og du trenger ikke ismaskin for å få et godt resultat.

Dette trenger du:

 • 4 sitroner
 • 50 g sukker
 • revet skall av 1 1/2 sitron
 • 200 g kremost naturell
 • 500 g yoghurt naturell
 • 4 ts sitronsaft fra konsentrat
 • 2 eggehviter

Slik gjør du:

 1. Press sitronene og bland med sukker og sitronskall. Rør til alt sukkeret har løst seg opp.
 2. Ha yoghurt og kremost i en bolle og bland godt med en stavmikser eller en miksmaster. Blandingen er klar når den glatt og kremete.
 3. Pisk eggehvitene stive.
 4. Bland inn sitronsaftblandingen i kremostblandingen og vend inn eggehvitene.
 5. Ha ismassen over i iskremmaskinen og følg de instruksjonene som følger med. Du kan også fryse isen uten ismaskin. Da har du ismassen i en beholder med lokk som er dobbelt så stor som ismassen du skal fryse ned. Ha isen i fryseren i rundt tre timer og rør i isen hver halv time med en gaffel. Da får du myk og fin is uten iskrystaller.

Server som den er eller med et kakestykke til, det velger du selv.

Lykke til!

Flere artikler