Slik lager du en alkoholfri Sorbet float

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

En sorbet float er en alkoholfri versjon av den kjente italienske coctailen Sgroppino og serveres med valgfri sorbetis og musserende vin. Du kan også bruke mineralvann med smak om du vil det. Sorbetisen vil flyte på toppen av glassen og kan minne litt om den populære drikken Ice Cream Soda som var så populær når vi var barn. En Ice cream soda lages med iskrem og valgfri brus og det var en ekstra spennende drikk å lage fordi den ofte skummet over på grunn av kullsuren i brusen.

Du kan lage sorbet float som en voksen variant også hvis du ønsker det. Alt du trenger å gjøre er å bytte ut den alkoholfrie musserende vinen med alkoholholdig musserende i stedet. Prøv gjerne rosa bobler for ekstra effekt.

Slik lager du sorbet float

Du kan bruke den sorbet isen du liker best, men sitronsorbet sørger for en frisk smak som passer perfekt i varmen eller som en dessert etter grillmat.

En sorbet float er frisk på smak og er artig å servere til gjester. Skal du servere den til barn kan du bruke sitronbrus i stedet for musserende vin.

En sorbet float bør lages rett før den skal serveres slik at sorbeten ikke smelter mer enn nødvendig. Pynt det hele med revet sitronskall og noen blader med basilikum.

Dette trenger du:

  • 1 mellomstor kule sitronsorbet
  • alkoholfri musserende vin
  • raspet sitronskall
  • Basilikum til pynt ( valgfritt)

Slik gjør du:

  1. Ha en kule med sorbet i et pent glass.
  2. Hell over alkoholfri musserende vin.
  3. Pynt med sitronskall og basilikum.

Server og nyt!

Du kan lage sorbetis selv. Det er ikke vanskelig og det smaker ekstra godt når isen er hjemmelaget. Sorbet er laget av frisk frukt eller bær og har en litt annen konsistens enn iskrem. Sitronsorbet er frisk og syrlig, men smak til underveis slik at den ikke blir for sur.

Vil du lage egen sorbet? Da bør du ta en kikk her. 

Lykke til!

Flere artikler