Dette bør du tenke på når du skal velge bryllupslokale

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Valget av bryllupslokale er en av de viktigste avgjørelsene du skal ta når du skal planlegge bryllupsfesten. Det finnes en mengde steder og lokaler å velge mellom. Du kan leie et lokale og stå for maten selv, du kan ha det hjemme, eller du kan velge et sted som sørger for alt til den store dagen. Det er mye å tenke på når du skal planlegge et bryllup og festlokale er intet unntak. Kanskje vil du være i nærheten av sjøen, eller du ønsker å gjøre minst mulig selv. Valgene er mange og vi har tatt en kikk på hva du bør tenke på når du skal velge bryllupslokale.

Når du skal planlegge hvor du skal ha bryllupsfesten bør du også tenke over når på året du skal gifte deg.  Skal du ha bryllupet ute bør du ha en back-up plan i tilfelle regn. For å finne de beste lokalene bør du lese anmeldelser og få referanser fra tidligere bryllup på stedet. Husk også å gå nøye gjennom kontrakten slik at du ikke får noen overraskelser når festen er over.

Budsjett

En bryllupsfest kan ofte koste litt så sørg for å sette opp et budsjett. Finn ut hvor mye dere vil og kan bruke på bryllupslokalet. Det er viktig å være realistisk og inkludere alle kostnader som mat, drikke, dekorasjoner og ekstraavgifter som kan påløpe seg etter som planleggingen skrider frem.

Størrelse og kapasitet

Finn ut hvor mange gjester du skal å invitere, og velg deretter et sted som passer til antallet. Sørg for at lokalet har tilstrekkelig plass til dans, sitteplasser og eventuelle ekstra aktiviteter du planlegger.

Har du mulighet bør du velge et lokale som har god plass slik at gjestene dine kan bevege seg litt runt og gjerne med en koselig uteplass. Det kan fort bli varmt når mange er samlet så det kan være greit å få litt frisk luft i blant.

Beliggenhet og tilgjengelighet

Vurder beliggenheten til bryllupslokalet nøye. Sørg for at det er lett tilgjengelig for gjestene dine. Det er spesielt viktig hvis du får gjester som er litt dårlig til beins. Sørg for at det er gode parkeringsmuligheter og eventuelt om det finnes overnattingssteder i nærheten for de gjestene som trenger det.

Stil og atmosfære

Stil og atmosfære på bryllupslokalet bør passe til de ønskene du har for drømmebryllupet. Ønsker du en rustikk, elegant, eller moderne ramme rundt selskapet? Finn et sted som harmonerer med det du drømmer om. Det finnes mange flotte lokaler som for eksempel  renoverte låver, lokaler ved havet eller lokaler i byen. Velg det som tiltaler deg best og som har den beste beliggenheten.

Mat og drikke

Maten er ofte et av høydepunktene i et bryllup. Sjekk ut menyene og mulighetene for tilpasning med de ulike stedene. Noen steder har egne catering tjenester, mens andre tillater eksterne leverandører. Det kan være greit å vite om de du leier lokale av tillater at du har med egen kake eller om de står for alt.

Dekor og pynt

Mange som leier ut et bryllupslokale sørger også for pynten, men dette kan være greit å vite før du signerer leiekontrakten. Kanskje har du også lyst til å pynte litt selv til den store dagen og da bør dette stå beskrevet i avtalen.

Planlegging

Det er mye som skal på plass når du skal gifte deg. Noen tilbyr både pynting og planlegging av et bryllupslokale, mens andre står kun for lokalet og maten. Sjekk hvilken grad av planlegging og koordinering som tilbys av stedet hvor festen skal holdes. Har du muligheten til å rådføre deg med bryllupsplanlegger så er du sikret profesjonell hjelp av noen som har gjort dette mange ganger før deg.

Husk å starte tidlig med planleggingen. De fineste lokalene blir ofte booket tidlig så for å sikre deg drømmeplassen bør du være tidlig ute.

Lykke til!

Flere artikler