Julemat til julefrokost

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Julemat til frokost er en herlig måte å bruke opp rester fra julemiddagen på. Da slipper du å kaste noe og du får en deilig og smakfull start på julemorgenen. Suppler gjerne med noen ekstra råvarer slik at du har litt mer å velge mellom enn kun ribbe og saus. Uavhengig av hva du serverer på julaften kan du i de fleste tilfeller servere rester. Inviter venner og familie. Kok opp litt gløgg og la gjestene forsyne seg av alle godsakene. Vi har satt opp en liten liste over hva du kan servere til julefrokosten. Noe regnes som rester, annet passer ekstra godt til en smakfull frokost eller lunsj.

Rester av julemat passer både til en litt sen julefrokost eller en julelunsj. Husk å sette restene kaldt slik at det ikke blir dårlig. Har du ikke plass i kjøleskapet kan du sette maten i en kald bod.

Julebrød

Hjemmelaget julebrød, enten det er julekake eller julebrød med rosiner og nøtter, er en fantastisk frokost rett. Serveres med smør og ost. Dette brødet kan være litt søtt på smak, men i julen er det lov med litt ekstra søtsaker. Server gjerne et annet godt brød også slik at du har et alternativ til det søte.

Juleskinke og røkelaks

Skiver av juleskinke og røkelaks er flotte tillegg til julefrokosten. Serverer du juleskinke på julaften pakker du restene godt inn og legger det kaldt før julefrokosten neste dag. Server eggerøre og brød til. For litt ekstra luksus bør du bruke litt fløte i eggerøren, da får den ekstra fylde samtidig som den blir myk og god.

Fruktsalat med julekrydder

Det kan bli litt vel mye tung mat i julen og da passer det perfekt med en frisk fruktsalat. Lag en fruktsalat med appelsiner, epler, granateplefrø og et hint av kanel og honning. Dette gir et friskt innslag på koldtbordet og passer godt i kombinasjon med den litt tyngre julematen.

Julepølser, medisterkaker og bacon

Mange serverer medisterpølser og medisterkaker til juleribba og dette kan du fint serverer på koldbordet også. Varm opp pølser og medisterkaker og server gjerne med sprøstekt bacon og en rødbetsalat.

Sursild og annen fisk

Sursild er et must på frokostbordet i julen. Det kan du lage selv eller kjøpe på butikken. Det kommer i mange ulike smaker og passer til brød eller alene. Lutefisk kan også serveres på lunsjbordet, men om du ikke er så begeistret for selve lutefisken smaker tilbehøret fantastisk. Varm opp ertepuréen og stek opp litt ekstra bacon.

Både torsk og laks er populære julemiddager rundt om i Norges land og rester av fisk kan fint serveres på koldtbordet. Du trenger ikke varme opp fisken. Server den kald med litt majones og dill ved siden av.

Ribbe og lefser

Det pleier nesten alltid å bli igjen rester av ribba etter julemiddagen og den passer godt til å varmes opp. Har du airfryer bør du prøve å varme opp ribba i den. Skjær ribba i fine skiver og server med lefser og sennep. Sammen blir det deilige og smakfulle ribbe wraps. Den sprøstekte svoren kan serveres ved siden av som ekstra snacks.

Kalkun og rosenkål

Serverer du kalkun i jula så pakk restene godt inn etter at middagen er fortært. Skjær fuglen i tynne skiver og varm opp i aluminiumsfolie. Du kan også servere rester av kalkunen kaldt. Det smaker fortreffelig som pålegg.

Har du rester av rosenkål fra dagen før? Del dem i to og fres dem raskt i pannen. Server med biter av klementiner for ekstra frisk smak.

Pinnekjøtt

pinnekjøtt 1

Pinnekjøtt er en populær julemiddag, spesielt på vestlandet. Pinner av pinnekjøtt smaker best oppvarmet. Legg dem på en stekeplate og varm opp i ovnen. Da vil de bli litt sprø og kanskje smake enda bedre. Du kan også varme dem opp i airfryeren om du vil.

Julekaker og Pepperkaker

Disse krydrede småkakene er perfekte til julefrokosten som litt ekstra kos. De kan nytes med smør, syltetøy eller ost. Peppekaker passer perfekt med gräddost og syltetøy eller blåmuggost og fiken syltetøy.

Server julefrokosten sammen med en frisk eple-og appelsinjuice og gjerne litt vann. Kroppen trenger litt ekstra væske etter dager med mye tung og salt mat. Husk å sette frem tilbehør som sur agurk, rødbeter, tomater, smør og majones. Da er du sikret at alle blir fornøyde.

Lykke til og kos deg med julen!

Vil du lage eget brød i julen og har airfryer? Da bør du prøve dette.

Flere artikler