Hemmeligheten til saftig Ribbe med sprø svor- hver gang

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Nå kommer den tiden på året hvor vi skal steke ribbe igjen og den store utfordringen er om vi klarer å få til sprø svor eller ei. Vi har funnet oppskriften som nesten garanterer sprø svor hver gang. Det er lite som føles mer frustrerende enn å stå på julaften i finstasen med en ribbe som kun har endt opp med dampet fett og den velkjente «poffingen» fra stekeovnen uteblir. Da finnes det faktisk en nødløsning og det er å bruke en liten gassbrenner og svi den fort over ribbefettet.

Ribbe er en velkjent julemiddag i mange hjem både i førjulen og på julaften og følger du disse stegene er du nesten garantert å få sprø svor. Husk å lage en prøvemiddag før julaften så du er helt sikker på hvordan du skal gå frem.

Slik får du perfekt stekt ribbe med sprø svor

Har du kjøpt fryst ribbe så må du legge den til tining i kjøleskapet 2-3 dager før du skal steke den. Ribba må rekke å tine og  skal gjerne ligger krydderet i ett døgn før den skal i ovnen. Har du kjøpt fersk ribbe så krydrer du den og lar den ligge til dagen etter.

Det er mange som bruker både stjerneanis og nellikspiker når de skal steke ribbe. Du kan bruke akkurat det krydderet du liker best.

Dette trenger du:

 • tynnribbe eller familieribbe ( Husk at tynnribbe har mindre fett)
 • 1 glass Dijonsennep
 • salt
 • pepper
 • vann

Slik gjør du:

 1. Døgnet før du skal steke ribba starter du med å skjære ruter i svoren med en skarp kniv.
 2. Deretter har du over godt med salt og pepper, i alle kriker og kroker. Ha så på en romslig mengde med dijonsennep som du smører over ribba, både på undersiden og oversiden. Legg ribba i kjøleskapet og la den hvile til dagen etter.
 3. Sett stekeovnen på 190 grader. Har du ikke varmluftsovn setter du stekeovnen din på 200 grader
 4. Legg ribba i en ildfastform med fettsiden ned. Fyll den ildfaste formen 2/3 full med vann. Litt av toppen av ribba skal ikke ligge under vann.
 5. Sett midt i ovnen og la den stå i 70 minutter. Pass på så det alltid er vann i formen.
 6. Etter 70 minutter snur du ribba slik at den får fettsiden opp. Er ribba stor og litt tung slik at sidene «henger» kan du legge noen ildfaste former under ribba slik at den blir liggende rett i formen.
 7. Stek ribba videre i ytterligere én time.
 8. Etter én time setter du opp temperaturen til 230 til 250 grader for nå skal det bli sprø svor. Etter en liten stund skal det poppe i veg i ovnen din. Følg med på ribba slik at den ikke blir brent.

Du kan stige temperaturen ytterligere de siste fem minuttene om du vil det.

Når ribba er ferdig lar du den hvile på benken. Ribbefettet som er igjen i formen kan du bruke til å lage brun saus eller du kan sile det og bruke det som det er.

Server nystekt ribbe med surkål, rødkål, kokte poteter, medisterpølser og nylaget saus.

Tips: Har du Airfryer? Da kan du steke ribbe i den. Ta en kikk her på hvordan du bør gå frem. 

Lykke til og smakelig måltid ?

 

 

Flere artikler