Laksespyd på grillen

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Grillsesongen er en deilige periode på året. Du kan bruke tiden tid på tilberede mat ute og slippe å stå over grytene på kjøkkenet. Det er ikke kun kjøtt som gjør seg på grillen, fisk er også en fantastisk råvare å tilberede. Laksespyd er populært blant både store og små og passer perfekt å servere en varm sommerdag. Du kan bruke den fisken du ønsker på spydene dine, men laks er en fisk som er godt likt av de fleste. Server gjerne med en god salt til og en frisk dressing.

Laksespyd på grillen bruker ikke lang tid før det er klart, men du må regne med å bruke litt tid på å tilberede spydene. Har du gjester kan du gjøre alt klart ved grillen så kan du snakke litt med besøket ditt samtidig. Med et utekjøkken har du også et perfekt sted å både grille og tilberede alt du skal servere.

Slik lager du smakfulle laksespyd på grillen

Du kan bruke de grønnsakene du liker best, men både paprika og squash passer perfekt sammen med laks. Du kan også lage en deilig mangosalat å ha til fisken. Den syrlige frukten passer perfekt til den litt fete fisken.

Hvis du skal grille laks på trespyd må du huske å la spydene ligge en halvtime i kaldt vann før du trer på fisk og grønnsaker. Bruker du tørre spyd kan de ta fyr på grillen. Du kan også bruke grillspyd i metall. Da trenger du ikke gjøre annet enn vaske dem og tre på det du skal grille.

Dette trenger du:

 • 600 g laksefilet
 • 1 rød paprika
 • 1 squash
 • litt rapsolje
 • salt og pepper
 • grillspyd

Slik gjør du:

 1. Del laksen i passende biter. Har du laks med skinn så fjerner du det først.
 2. Ha laksebitene i en bolle og bland inn salt, pepper og litt rapsolje.
 3. Fortsett med å dele opp paprika og squash i mellomstore biter.
 4. Tre fisk og grønnsaker på spydene.
 5. Grill spydene. Snu dem jevnlig så de får en fin farge.

Vil du ha litt ekstra god smak på fisken kan du pensle over litt grillolje.

Server med valgfritt tilbehør og kos deg!

Flere artikler