Luksuriøs stemning med Kir Imperial

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Du har sikkert hørt om den populære champagne cocktailen Kir Royal som serveres med søte bobler og solbærlikør? Vel, nå er det denne som regjerer, Kir Imperial. Den tilberedes fortsatt med champagne eller prosecco, men her er bjørnebærlikøren byttet ut med bringebærlikør. Kir Imperial serveres i høye champagneglass og ser forfriskende og herlig ut. Sørg for at champagnen er kald når den serveres.

En Kir imperial er enkel å lage og bør serveres med en gang den er klar. Du kan servere denne både på sommerfesten og på nyttårsaften. Den er søt og smakfull og med de små boblene fra champagnen er den som en liten fest i munnen.

Slik lager du en smakfull Kir Imperial

Champagne og Prosecco er begge typer musserende vin, men de kommer fra forskjellige regioner og er laget på ulike måter. Noe som gir dem ulike smaksprofiler og kvaliteter. Du kan bruke både champagne og prosecco i en Kir Imperial, bruk den varianten du liker best. Det kan være greit å merke seg at champagne ofte koster noen kroner ekstra.

Champagne produseres i Champagne-regionen i Frankrike, mens Prosecco kommer hovedsakelig fra Veneto-regionen i Italia. Prosecco er hovedsakelig laget med Glera-druer, mens champagne vanligvis lages av en blanding av ulike druer.

Champagne går gjennom en mer spesiell produksjon enn prosecco som gjør at den får en mer kompleks smak og struktur, samt mindre og mer langvarige bobler. Mange synes at proseco kanskje har en litt friskere smak enn den litt tyngre champagnen. Prosecco har som regel større og mer sprudlende bobler siden den har en kortere gjæringsprosess.

Dette trenger du til Kir Imperial:

  • 1/2 cl bringebærlikør
  • champagne
  • høye champagneglass

Slik gjør du:

  1. Ha bringebærlikør i bunnen av champagneglass.
  2. Hell champagne eller prosecco forsiktig over bringebærlikøren.
  3. Ha gjerne et par friske bringebær i glasset for ekstra effekt.

Bringebærlikøren og champagnen vil blande seg sammen og gir en frisk smak av bringebær med deilige små bobler.

Lykke til og gled deg til å drikke en smakfull Kir Imperial.

Flere artikler