Mojito-Ispinner til festen i sommer

content-marketing

Anbefalt

En ekte mojito hører virkelig sommeren til. En kombinasjon med smaker som både syrlig og søtt passer perfekt en varm sommer. Noe som smaker nesten enda bedre er å lage Mojito-ispinner! Du kommer ikke til å ha eneste gjest på sommerfesten som kommer til å si nei til denne iskalde herligheten. Du må påregne et par dager til å få disse ferdige, men de er så vell verdt strevet!

Husk at det tar litt ekstra tid å fryse Mojito ispinnene siden de inneholder alkohol, og det fryser ikke like lett som vann. I tillegg lager du Mojito sirup som blir best hvis du lar den stå natten over.

Slik lager du ispinner av din favoritt drink

mojito is

Du trenger ikke å bli avskrekket fordi du må lage en sirup til denne Mojito-isen. Det er drivende enkelt med kun sukker og vann som skal koke, også tilsetter du myntebladene helt til slutt.

Dette trenger du:

 • 500 ml vann
 • 155 g sukker
 • 40 friske mynteblader
 • 200 ml friskpresset limesaft (5-6 hele lime)
 • 10 tynne limeskiver til å pynte med i isformene
 •  4 store ss med hvit rom
 • isformer

Slik gjør du:

 1. Først lager du myntesirup ved å koke opp vann og sukker i en liten gryte og lar det koke til du har sirup.
 2. Når du har fått deilig sirup tar du gryten av varmen og tilsetter ca. 20 mynteblader, eller flere. Det bestemmer du.
 3. Sett lokk på gryten og sett den kaldt, helst over natten, da får du frem de beste smakene.
 4. Når sirupen har fått stå til dagen etter heller du myntesirupen gjennom en fin sil og presser saften godt ut av myntebladene. Hakk de siste myntebladene fint, og ha dem i sirupen.
 5. Lag nypresset limejuic ved hjelp av ca. 6 hele lime, sjekk denne for å få mest mulige limesaft ut av hver lime. Tilsett rom, rør godt og smak til.
 6. Ha en tynn limeskive og et mynteblad i hver isform. Hell mojitoblandingen forsiktig over i passende isformen. Ha ispinnene i fryseren helt frem til de er skikkelig fryst.
Servér mojito-ispinenen dine umiddelbart etter at du har tatt dem ut av fryseren, de tiner nemlig relativt raskt.

Tips: Lag friske og deilige alkoholfrie Mojito-ispinner ved å droppe alkoholen. Bruk samme fremgangsmåte. Disse vil fryse raskere enn dem med alkohol.

God sommer ?

Flere artikler