Nå spiser hele Norge disse, men vet du hvorfor?

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

I påsken spiser alle nordmenn appelsiner og det er det faktisk en grunn for. Appelsiner smaker aller best i perioden desember til april, da er de på sitt absolutte søteste. Appelsin betyr egentlig kinesisk eple og den kom til Europa på 1500-tallet. Når appelsinen kom seg til Europa ble den først brukt som prydbusk og selve fruktproduksjonen så ikke dagens lys før på begynnelsen av 1800-tallet. I 1820 kommer de første annonsene for appelsiner i norske aviser, og den var svært populær. Men det var ikke alle som hadde tilgang til denne deilige frukten, den ble nemlig ansett som en luksusvare og var svært kostbar.

Appelsiner er, uten tvil, en svært sunn frukt som det lønner seg å spise litt av. Den kan inntas både som juice og i biter uten skall. Det er mest gunstig å spise hele appelsinen fremfor å drikke den som juice. Men du får helsefordeler ved å nyte et glass med ferskpresset juice til dagen også. Vi har funnet frem alt du kanskje ikke visste om appelsinen, så du kan glede deg til å briljere rundt frokostbordet på hytten i påsken.

Alt du ikke visste om appelsinen

Appelsintekst 1

Appelsintekst 2

Appelsin er det perfekte alternativ til kveldskos. Den inneholder lite kalorier og du skal spise ganske store mengder for at det skal ha noe å si for vekten. Appelsiner er også rik på C-vitaminer og du kan med fordel sørge for å spise noen friske og solmodne appelsiner titt og ofte.

Gled deg til mange smakfulle appelsiner !

Flere artikler