Slik lager du tørkede appelsinskiver

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Julen er til for kos og hygge og gjerne noen gaver. Tørkede appelsinskiver er perfekt både som gave til venner og kjente, og til deg selv. En tørket appelsinskive som pynt på gavene gjør innpakningen ekstra fin, gjerne sammen med en kanelstang. Tørkede appelsinskiver har også blitt mer og populært som garnityr ved landets barer og utesteder og du kan lage noen og ha dem tilgjengelig hjemme. Tørkede appelsinskiver gir ekstra smak til alt fra vannet til teen og i en cocktail.

Lager du tørkede appelsinskiver til å ha på gaver bør du lage dem som hele skiver. Skal du ha dem i et glass tilgjengelig som garnityr, eller gi bort i gaver, bør du dele hver skive i to, gjerne også i fire om du vil.

Slik tørker du appelsinskiver

Tørkede appelsinskiver kan du gjerne ha tilgjengelig hele året. Tørk dem i ovnen og ha dem på rene glass med lokk, de er holdbare i lange tider. Bruk gjerne både appelsin og skiver fra blodappelsin og grapefrukt, da får du en god variasjon. Fremgangsmåten er den samme.

Det tar litt tid å tørke appelsinskiver, men til gjengjeld er det ikke mye jobb. Skivene skal tørke/ steke i ovnen fra til til tre timer og deretter lufttørke i rundt et døgn. Et tips hvis du bruker varmluftsovn er at bakepapiret kan bli litt vel «flagrete» siden appelsinskivene ikke veier stort. Legg en gaffel, eller en skje, på hver side av stekebrettet så får bakepapiret litt mer tyngde.

Dette trenger du :

  • Appelsin og/eller blodappelsin og grapefrukt

Slik gjør du:

  1. Start med å vaske og tørke sitrusfruktene godt.
  2. Sett ovnen på 50-60 grader.
  3. Skjær sitrusfruktene i tynne skiver og del dem i flere biter om du vil.
  4. Legg skivene på et stekebrett med bakepapir.
  5. Stek/tørk skivene i ovnen i ca 2-3 timer, til de er helt tørre. Hvor lang tid det tar kommer an på hvor tykke skivene er. Hvis ikke skivene er helt tørre vil de mugne og bli dårlige så tørk dem lenge nok og sørg for å skjære tynne nok skiver. 
  6. Når appelsinskivene er er ferdig tørket tar du ut stekebrettet og lar skivene lufttørke på brettet til de blir sprø. Dette tar opptil et døgn.

Husk å skjære skivene så tynne som mulig og alle skivene like tynne/ tykke. Da vil de tørke lettere og du har dem lengre. Tørkede appelsinskiver er også veldig koselig som pynt på treet. Tørk skivene og bind på et sløyfebånd og heng på treet- ekte julestemning.

Lykke til og god jul.

Flere artikler