Queen of the Night- En majestetisk skjønnhet

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Tulipanen Queen of the Night er en bemerkelsesverdig blomst som tiltrekker seg oppmerksomheten til blomsterentusiaster over hele verden. Med sin mørke, nesten svarte farge og majestetiske utseende, har denne tulipanen fått et rykte som en ekte dronning blant blomstene. Opprinnelsen til Queen of the Night kan spores tilbake til Nederland, som er kjent for sin lange historie med tulipaner. Takket være dyktige gartnere og entusiaster har denne tulipanen blitt en av de mest ettertraktede variantene blant hageeiere og den kommer garantert til å vekke oppsikt i hagen din.

Tulipanen Queen of the Night er uten tvil en majestetisk skjønnhet som begeistrer mange med sin dype farge og vakre utseende. Enten den dyrkes i hagen eller brukes som snittblomster i vakre buketter, vil denne tulipanen alltid stjele oppmerksomheten.

Queen of the night- verdens vakreste tulipan

Queen of the Night er en av de mest unike variantene av tulipaner og er svært ettertraktet. Den karakteristiske fargen på blomsten er dyp, mørk purpur til nesten svart, noe som gir den et mystisk og magisk utseende.

Slik gjør du

Tulipaner blomstrer på våren. Queen of the Night blomstrer gjerne litt sent på våren og sørger for et fantastisk syn når den slår ut i full blomst. Den trives i sol og delvis skygge og gjerne i godt drenert jord.

Tulipanløken plantes på høsten, før frosten setter inn. Den kan settes i jorden fra september og frem til det blir kaldt. Jo tidigere du planter blomsterløken på høsten jo bedre forutsetninger vil den få til å etablere røtter.

Plant løken i en grop som er dobbelt så som stor løken i høyden. Plant den i jorden med den spisse delen pekende oppover. Du kan sette den opp/ ned også, da vil du få en senere blomstring. Queen of the Night setter pris på fuktig jord, men den liker ikke å stå vått.

Når løkene er i jorden er det ikke stort mer du trenger å gjøre, annet enn å glede deg til den blomstrer til våren.

Når den har blomstret på våren så klipp bort blomsterstenglene, men sørg for å la bladverket visne helt. Da vil næringen fra bladene gå ned igjen til løken og stimulere til ny vekst.

Symbol og betydning

Som med de fleste blomster, har tulipanen Queen of the Night også en symbolsk betydning. Den mørke fargen og den stolte holdningen til blomsten symboliserer mystikk, mysterium og styrke. I tillegg representerer den også raffinement, eleganse og kongelig verdighet, noe som navnet antyder.

Denne tulipanen har en tendens til å fange folks fantasi og symboliserer ofte noe unikt og spesielt. Det er også et symbol på rikdom og luksus på grunn av sin sjeldne skjønnhet.

Det er ikke uten grunn at vi lar oss begeistre av denne unike tulipanen. Vi er vandt til både røde, gule, rosa og hvite tulipaner, men nesten sorte er ikke et vanlig skue.

Nederland er et eldorado når det kommer til tulipaner og Amsterdam tar i mot mengder med turister på våren som har som mål å se den fantastiske tulipan blomstringen. Selv om det er fristende, så husk at det er ikke lov å ta med blomsterløk fra utlandet og inn i Norge. Men det er ingen grunn til å fortvile for du finner de fleste eksotiske blomsterløkene i mange nettbutikker i Norge og i ulike butikker.

Lykke til!

Flere artikler