Blomsterspråket- si det med blomster

content-marketing

Anbefalt

Er du en av dem som liker å gi bort blomster, eller kanskje også få blomster? Da kan det være greit å vite hva blomstene egentlig betyr. Hver blomst har hver sin betydning og vi kaller det blomsterspråket. Dette er en litt gammel metode å uttrykke følelser på. Her kommer følelser og meninger til uttrykk ved hjelp av valg av type blomst og hvordan de settes sammen. Dette konseptet har sin opprinnelse tilbake til Victoriatiden. Da var det vanlig å sende blomsterbuketter for å uttrykke følelser som kjærlighet, takknemlighet, sorg eller som en beklagelse.

Hver blomst har en symbolsk betydning, og valget av blomster kan fortelle mye om hva du ønsker å formidle. For eksempel kan en rose kan representere kjærlighet, mens en lilje kan representere død eller sorg. En tusenfryd kan representere lykke og en nellik kan representere mot.

Blomstenes betydning kan også avhenge av fargen på blomsten. For eksempel, en hvit rose kan representere uskyld, mens en rød rose kan representere kjærlighet.

Blomstenes betydning

Blomsterspråket kan brukes ved en rekke anledninger. Du kan sende en blomsterbukett til noen for å uttrykke sympati eller til en begravelse. Du kan også passe på riktig sammensetning og farger til for eksempel et bryllup. Her finner du noen av de mange blomstene vi har og deres betydning.

Roser

Rosene representerer kjærlighet og romantikk. Røde roser er ofte assosiert med lidenskap, mens hvite roser er assosiert med uskyld og renhet. Lyserøde roser representerer takknemlighet og glede.

Lilje

Lilje representerer sorg og død, men også gjenoppstandelse og nytt liv.

Tusenfryd

Tusenfryd representerer lykke og glede.

Nellik

Nellik står for mot og motstand.

Iris

Iris representerer vennskap og håp.

Tulipan

Tulipaner står for kjærlighet og lidenskap.

Krysantemum

Krysantemum representerer sorg og minner.

Orkide

Orkideen representerer kjærlighet og ømhet.

Løvefot

Løvefot representerer ære og respekt.

Fioler

Fioler representerer hemmelighetsfulle følelser og skjønnhet.

Hagenelliker

Hagenelliker representerer takknemlighet.

Gerbera

Gerbera representerer vennskap og ærlighet.

Gladioler

Gladioler representerer styrke og moral.

Anemone

Anemoner representerer forsiktighet og ettertanke.

Peoner

Pioner står for minner og sorg.

Solsikker

Solsikkene representerer optimisme og selvtillit.

Blåklokker

Blåklokker representerer trofasthet og lojalitet.

Jasmin

Jasmin representerer kjærlighet og romantikk i tillegg til skjønnhet og sensualitet.

Påskeliljer

Påskeliljer representerer gjenoppstandelse og nytt liv.

Det er viktig å merke seg at betydningene av blomstene kan variere fra kultur til kultur. Selv om vi ikke tenker så mye over blomstenes betydning i dag slik de gjorde før er det fortsatt hyggelig å vite litt om hva de står for.

Det er også noe som heter seg at hvis du er innlagt på sykehus og får blomster så skal du ikke ta de med deg hjem. Fra gammelt av ble det ment at det kunne sørge for at du måtte raskt tilbake til sykehuset igjen.

Lykke til og gled deg over de vakre blomstene uansett hva de betyr.

Flere artikler