Slik lager du amerikansk maisbrød raskt og enkelt

content-marketing

Anbefalt

Corn bread, eller maisbrød, er et amerikansk brød som er laget med majsmel. Brødet er ofte en del av sørstatskostholdet og serveres vanligvis til Thanksgiving eller til suppe og gryteretter. Corn bread kan også serveres alene og spises som et frokost brød eller som en kake variant. Maisbrød kan stekes på en rekke måter som i en brødform, i en muffinsform eller i en stekepanne. Corn bread smaker søtt, men ikke like søtt som en kake og har en helt spesiell tekstur som du garantert kommer til å elske.

Maisbrød er et enkelt og allsidig brød som er en favoritt blant amerikanerene. Server med smør og syltetøy eller til supper og gryteretter. Corn bread er også et populært brød å ta med på tur siden det er enkelt å ta med og kan i tillegg stekes på bålet.

Slik lager du deilig cornbread

Når du skal lage et maisbrød kan du bruke både polenta og maismel. Brødet får en deilig gyllen skorpe og blir mykt og godt inni, helt uimotståelig. I tillegg går det super rakst å lage, knappe halvtimen fra start til slutt.

Dette trenger du:

 • 150 g fint maismel
 • 150 g hvetemel
 • 50 g sukker
 • 3 ts bakepulver
 • 2 stk egg
 • 2,5 dl kefir eller kulturmelk
 • 50 g smeltet smør

Slik lager du cornbread:

 1. Start med å blande sammen maismel eller polenta, hvetemel, sukker og bakepulver i en bolle.
 2. Smelt smøret og bland det sammen med egg og kefir.
 3. Ha smørblandingen i bollen med de tørre ingrediensene og bland alt godt sammen til røren er jevn og fri for klumper.
 4. Ha røren i en smurt springform i størrelsen 23 cm.
 5. Sett formen midt i ovnen og stek maisbrødet på 220 grader i 20 minutter.
 6. Når maisbrødet er ferdig stekt avkjøler du det før du deler det opp i passende stykker.
Server brødet med en varm kopp te og litt nyrørt syltetøy, du kommer til å bli overrasket over hvor godt dette brødet er. Du kan også servere brødet til en varm gryterett om du vil det. 
Noen oppskrifter på corn bread anbefaler buttermilk til røren. Det er ikke noe vi har for hånden i Norge, men det erstattes lett med kefir eller kulturmelk og har akkurat samme effekten.
Lykke til og smakelig måltid.

 

Flere artikler