Slik lager du en frisk og sprudlende Mimosa

content-marketing

Anbefalt

Mimosa er en cocktail laget med champagne (eller en annen musserende vin) og appelsinjuice. Den er vanligvis servert som en lunsj cocktail, men den kan også nytes når som helst på dagen. Opprinnelsen til cocktailen er ikke helt klar, men den kan spores tilbake til tidlig på 1900-tallet. En teori er at cocktailen ble oppfunnet på Hotel Ritz i Paris, mens en annen teori er at den ble oppfunnet i England.

Mimosa er en frisk og god cocktail og originalen lages med appelsinjuice og bobler. Den er kanskje mest populær på sommeren, men den kan lett nytes hele året. En mimosa passer perfekt som en velkomstdrink eller hvis du serverer en deilig lunch.

Slik lager du en deilig mimosa

Mimosa er en enkel cocktail å lage. For å lage en Mimosa trenger du like deler champagne og appelsinjuice. Hell først appelsinjuicen i et champagneglass og tilsett deretter champagne. Rør forsiktig og server umiddelbart.

I andre varianter av mimosa kan du tilsette litt Grand Marnier eller Cointreau for å gi den en litt sterkere smak. Du kan også prøve å bruke andre typer juice som grapefruktjuice eller fersken juice.

Dette trenger du:

  • 1 flaske musserende vin eller champagne
  • Saften av 2 appelsin eller ferdig appelsinjuice

Slik gjør du:

  1. Start med å presse ut saften av to appelsiner.
  2. Sil saften gjennom en sil slik at du blir kvitt fruktkjøtt og kjerner fra du presset appelsinene.
  3. Ha appelsinjuice i noen pene høye glass og topp med musserende vin eller champagne.

Du kan lage mimosa som en alkoholfri mocktail om du vil det. Alt du behøver å gjøre er å bytte ut den musserende vinen med mineralvann med bobler.

Server og nyt!

Flere artikler