Hemmeligheten til verdens beste Hjemmelagede Pølser

content-marketing

Anbefalt

Å lage egne pølser er både enkelt og moro og sluttresultatet smaker mye bedre enn ferdig kjøpte pølser. Selv om det i utganspunktet ikke er vanskelig å lage pølser krever det litt trening å få ferdighetene helt på plass. Den store hemmeligheten til perfekte hjemmelagede pølser er krydderet og riktig sammensetning av kjøttet du bruker.

Pølser er populært i Norge og hver nordmann spiser så mye som 100 pølser i året. Den store pølsedagen er selvsagt 17. mai og hver nordmann spiser i gjennomsnitt to pølser hver på nasjonaldagen. Nå kan du lage pølsene dine selv og vi har funnet noen oppskrifter på smakfulle pølser som du burde gi et forsøk.

Slik lager du egne pølser

pølse

Hvis du vil kverne svinekjøttet til pølsene selv bør du sørge for å ha en blanding av magert og fett kjøtt. Du kan bruke både en vanlig kvern eller en foodprosessor til å kverne kjøttet. Du kan også lage pølser av storfe blandet med medisterdeig eller blande lammekjøtt og storfekjøtt. Her er det bare fantasien som setter grenser.

For å lage pølser brukes tarmer til pølseskinn og det kan være greit å vite at jo tynnere skinnet er jo skjørere og vanskeligere  kan det være å jobbe med. Pølsetarmer får du kjøpt hos enn lokal slakter eller i en matvareforretning med godt utvalg som f.eks Meny. Det kan være en idé å bestille tarmene du trenger på forhånd slik at du er sikker på at du har alle ingrediensene når pølse-lage-dagen kommer.

Grunnoppskrift pølser

Vi har funnet en grunnoppskrift til pølser og med den kan du eksperimentere med smaker og fremgangsmåter til du har funnet din favoritt oppskrift. Til å stappe pølsene trenger du en pølsestapper eller en pølsesprøyte og trenger du en finner du den her.

Dette trenger du

  • 400 g kjøttdeig (14 % fett)
  • 400 g medisterdeig (ca. 23 % fett)
  • 1 kg medisterfarse (ca. 20 % fett)
  • 1 ss salt

 Bratwurst

Bratwurst er opprinnelig en tysk pølse som inneholder hvitløk,hvit pepper, muskat, kryddernellik, ingefær og kummin. Du kan bruke det krydderet du liker best, men en ekte Bratwurst har stort sett disse krydderene. Denne pølsen passer best til steking eller på grillen og serveres ofte med sauerkraut som kan sammenlignes med surkål.

Dette krydderet trenger du til Bratwurst

  • 2 ts malt hvit pepper
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts malt ingefær
  • 2 ts hvitløkskrydder
  • 1 ts kummin
  • 0,5 ts kryddernellik

Urtepølse

Vil du lage urtepølse kan du bruke det krydderet du liker best og lage noen helt unike smakskombinasjoner. Stek disse på middels varme når de er klare og server som en middag med hjemmelaget potetstappe og en frisk salat.

Dette trenger du:

  • 2 ss tørket salvie
  • 2 ss tørket persille
  • 2 ss tørket ramsløk
  • 2 ts malt hvit pepper
  • 2 ts hvitløskrydder

 Chilipølse

Vil du lage noen spicy chilipølser bør du huske å steke en liten prøve av kjøttblandingen før du setter i gang med pølsene. Da er du helt sikker på at pølsene smaker perfekt. Bruker du for mye chilli kan opplevelsen fort bli vell sterk. Servér gjerne med hjemmelaget potetsalat og noen friske tomater i skiver.

Dette trenger du:

  • 2 ss grove chiliflakes
  • 3 ss paprikapulver
  • 2 ss hvitløkskrydder
  • 1 ts chilipulver

Slik lager du pølsene

  1. Legg pølsetarmene i lunkent vann to timer før du setter i gang med produksjonen. Tarmene kan inneholde salt og fettklumper når du får dem levert så sørg for å «skylle» dem godt ved å trekke vann gjennom tarmene. Fyll litt lunkent vann fra den ene enden av tarmen og la det trekke gjennom resten av tarmen.
  2. Ha kjøttdeig, medisterdeig og medisterfarse i en kjøkkenmaskin. Ha i litt salt i deigen slik at den binder seg bedre. Tilsett det krydderet du vil bruke og smak til deigen underveis ved å steke en liten prøve i en varm panne. Slik vil du finne din perfekte pølseoppskrift.
  3. Fyll pølsefarsen i pølsestapperen og tre pølsetarmene på pølserøret. Husk å ikke stappe pølsene for hardt da vil den sprekke.
  4. Du kan velge å lage en hel pølse som en ring eller lage en binding mellom hver del ved å gi tarmen en vriding mellom hver pølse etter at du har stappet tarmen ferdig. Da bestemmer du deg for lengden på pølsa og tvinner annenhver pølse samme vei da går ikke vridningen opp.

Når du skal tilberede pølsene dine kan de både trekkes, stekes og grilles. Smaken og opplevelsen vil være forskjellig utifra hvordan du velger å tilberede dem. Husk at pølser skal ikke koke, kun trekke. Velger du å steke eller å grille pølsene bør du gi dem noen snitt i skinnet og steke dem på middels varme. Ikke la pølsene steke for lenge da risikerer du at de blir tørre.

Pølser kan serveres både som ventepølser eller som en hel middag. Lag gjerne egne pølser til jul med de typiske julekrydderiene, da blir det garantert god stemning.

Lykke til og smakelig måltid ?

Flere artikler