Slik lager du verdens mest kjente mocktail- Shirley Temple

content-marketing

Anbefalt

Mocktailen Shirley Temple er kanskje verdens mest kjente mocktail og er et must på de fleste barkart. Opphavet til denne alkoholfrie drinken er den ikoniske barnestjernen med de store øynene, Shirley Temple. Historien skal ha det til at Shirley Temple stadig var ute å spiste med sine foreldre i Hollywood og når alle rundt henne satt med en cocktail i hendene fikk Shirley etter hvert sin egen alkoholfrie drink og dermed så mocktailen, Shirely Temple, dagens lys.

Denne alkoholfrie drinken serveres den dag i dag, men noen velger å tilsette alkohol for å få en skikkelig cocktail og da får den navnet » Dirty Shirley Temple». Drinken passer perfekt hele året og gir både store og små litt glamour livet.

Slik lager du en ekte Shirley Temple

Denne mocktailen er både brusende, søt og frisk akkurat som drinkens navn-søster. Vil du ha den med alkohol kan du tilsette litt vodka eller litt prosecco, prøv deg frem og se hva du liker best. Drinken lages på noen få minutter og helst rett før du skal servere den.

En Shirley Temple lages med kun et par ingredienser som ingefærøl og grenadine. Husk å bruke masse isbiter og pynt med noen kirsebær eller andre friske bær som du har for hånden. Mange bruker også lemonade i drinken, dette kan du sløyfe om du ikke har det tilgjengelig, men en liten skvis med lime gir drinken en frisk smak.

Dette trenger du:

  • Ingefærøl
  • 3 cl Grenadine
  • Isbiter
  • Kirsebær
  • Én lime

Slik gjør du:

1 Fyll et fint glass med isbiter.

 

2 Ha over 3 cl grenadine, som er nesten et fullt shotsglass. Topp mocktailen med ingefærøl og en skvis med lime.

 

3 Rør rundt slik at alt blander seg godt.

 

4 Pynt med kirsebær, ferske eller hermetiserte.

 

Server drinken med en gang den er klar, den smaker best isende kald uten at isbitene har smeltet.

Gled deg til en forfriskende avslutning på en hektisk uke. Denne passer til både store og små og gjør helgen litt ekstra hyggelig.

Alkoholfrie drinker, såkalte mocktails, har blitt mer og mer populære og er du en av dem som foretrekker en alkoholfri drink, men som er litt lei av å alltid drikke brus. Da bør du ta en kikk på denne boken som er pakket med oppskrifter på fantastiske alkoholfrie drinker.

Lykke til og husk å nok isbiter i fryseren når du setter i gang med denn herligheten.

Kunne du tenke deg en alkoholfri Pina Colada? Her finner du oppskriften.

Denne artikkelen inneholder sponset link fra Ark.no

Flere artikler