10 interiørtrender for 2024

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Året 2024 bringer med seg en spennende blanding av innovative og tidløse interiørtrender som vil inspirere og forvandle hjemmene våre. Ofte er det ikke så mye som skal til for å få en endring i hjemmet og det trenger heller ikke å tømme lommeboken fullstendig. Et enkelt malingstrøk og et brukt møbel som du pusser opp kan virkelig være med på å gi hjemmet ditt en ny stil og følelse. Hvert år kommer det nye trender og enten du er en av dem som hopper på en ny trend eller følger din egen stil er det spennende å se hva som regjerer i trend bildet.

I 2024 er det farger fra soloppgangen som setter sitt preg på alt fra interiør til farger på veggene. Et annet element som er spådd å bli stort i 2024 er gulvtepper, og gjerne med mønstre og organiske farger. Under får du et overblikk over hva du bør satse på for å følge interiørtrender for 2024.

Deilige farger som gir glede og harmoni

Med en fargepalett som tar utgangspunkt i de varme tonene i soloppgangen er du sikret et hjem som gir både glede og harmoni. Farger som rød, rosa, fersken og gul er farger som kommer sterkt. I en tilværelse som for mange kan virke litt grå og dyster passer det perfekt å omgi seg med litt farger

Mønstre i alle varianter

Denne sesongen kan du se frem til interiørtrender som geometriske mønstre på alt fra møbler, tapeter, tepper og gardiner. Etter en lengre «beige»periode og ensfargede elementer er det gledelig at det kommer litt artige detaljer tilbake i interiørbildet. Striper og ruter er også spådd å bli populært.

Naturlige og myke former i møbler og dekor er også med på å ta litt over fra det stramme og lineære. Kurvede sofaer, runde bord og organiske former i designet gir en mer avslappet og innbydende atmosfære. Bruk gjerne runde speil for å komplimentere det hele.

Broderier

Fremover vil du også se at mye av broderte elementer, gjerne med klassiske blomstermotiver. Nå er tiden inne for å ta frem gamle skatter fra bestemor, og gjerne det hun selv broderte i sin tid. Pynt med broderte puter og gled deg over nostalgien.

Vintage og gamle skatter

Verden er ikke lenger hva den en gang var og det gjenspeiler seg raskt i hvordan vi ønsker at hjemmene våre skal fremstå. Nå er det ikke lenger så viktig at alt skal være så stilrent eller polert, nå er det vintage og arvede møbler som blir viktige.

Unike vintage funn får større verdi og gjenbruk av gamle møbler blir viktig fremover. Mange av oss ønsker å omgi oss med personlighet og historie.

Kunstneriske uttrykk

Personlig kunst, håndlagde elementer og unike kunstverk vil få en betydelig plass i hjemmene fremover. Dette er ment til å vare en stund og vil være med på å gi det personlige uttrykket.

Grønne oaser og fleksible møbler

Det har lenge vært fokus på grønne planter i hjemmet, og denne trenden ser ikke ut til å forsvinne med det første. Økt fokus på velvære fører til bruk av planter og grønne elementer i interiøret, samt at det ser både flott og innbydende ut med planter og blomster. Velg planter som er enkle å håndtere så slipper du fortvilelsen hvis de krever mer enn du orker.

Med en stadig mer fleksibelt livsstil, blir møbler som kan tilpasses og har flere funksjoner stadig mer populære. Modulære sofaer, oppbevaringsløsninger og allsidige møbler blir viktig for mange. Det å ha møbler og løsninger som kan brukes til noe mer gjør det enklere å innrede og ikke minst, det sparer miljøet.

Smarte hjem

Vi kommer ikke bort fra den teknologisk integrasjon som for mange stadig blir viktigere. Interiøret blir smartere og mange ønsker å installere alt fra stemmestyrte løsninger til smarte lys og termostater.

Bærekraftig

Miljø og forbruk er fortsatt viktige temaer for mange og dermed er det naturlig at det massivet forbruket går ned og erstattes med ting vi har fra før eller har arvet. Det er ikke nødvendig og alltid oppgradere hjemmene våre og følge interiørtrender. Det vil dermed bli mer fokus på å beholde det vi har eller pusse opp gamle skatter. Kjøp brukt og lag deg et hjem du trives i over tid.

Dette er vi ferdig med

Du har sikkert fått med deg at både marmor og farger som dempet sort og grått har vært stort, men nå er vi ferdig med dette. Marmor kommer alltid til å fremstå som en klassiker, men den beige sandsteienen er i ferd med å ta over, hvert fall for en liten stund.

Selv om sort og grått har vært populære farger på alt fra interiør til farger på vegger og møbler er det andre farger som fremover kommer til å dominere. De gode og varme fargene blir som en motpol til det verden opplever og mange av oss trenger å omgi oss med lys og varme i en hard og kald verden.

Husk at det er ditt hjem og du trenger ikke følge interiørtrender for at det skal være koselig og innbydende, men det er inspirerende å vite hva som rører seg der ute. Et hjem skapes over tid og et hjem er hva du gjør det til.

Lykke til!

Flere artikler