Lilje Blacklist- den vakreste liljen du kan ha i hagen

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Lilje Blacklist er kanskje en av de vakreste liljene du kan plante i hagen. Den er flerårig, rager høyt over bakken og skinner i en unik sort/ vinrød farge. Som med mange andre blomsterløker er også denne planten veldig lettstelt. Når du har fått den i jorden er det ikke mye du trenger å gjøre hverken før eller etter blomstring. Blacklist blomstrer sent i sesongen, ofte i august og september, og du kan plante den helt ut i november så sant det ikke er frost i bakken. Lilje Blacklist er også høyt elsket av sommerfugler så regn med at du kan få noen ekstra gjester med denne i hagen.

Blacklist tilhører sone H4 så det er mange som kan ha glede av denne vakringen i hagen. Løkene til Blacklist settes i jorden før frosten kommer og kan plantes i både krukker og bed. Husk at denne liljen er veldig glad i solen så den kan med fordel plantes på et solrikt område.

Slik lykkes du med Blacklist liljen

De fleste blomsterløk plantes på høsten for blomstringen for neste år. Litt avhengig av temperaturene kan du mange steder i landet plante blomsterløk helt frem til november, så lenge det ikke er frost i bakken.

Bestiller du blomsterløk på nett kan du med fordel plante dem relativt raskt etter at du har fått dem. Da slipper du at de ligger og mister litt av kreftene sine. Blomsterløk kan nemlig bli litt reduserte hvis de blir liggende for lenge varmt og tørt.

Solrikt i drenerende jord

Når du setter løkene til Blacklist liljene i jorden bør du plante dem et sted som har minimum 6 timer sol hver dag. Sørg også for at jorden har god drening siden svært få blomsterløk liker å stå vått over lengre tid. Planter du i potter eller krukker så sørg for at det er dreneringshull i bunnen slik at alt av overskuddsvann kan renne ut.

God avstand

Løkene plantes med en avstand på 20-30 cm med den spisse enden opp, og med en dybde på 15 cm. Dekk til med jord. Husk å vanne jevnlig uten å overvanne. Du bør unngå å vanne når liljene har gått i dvale.

Liljene går i dvale etter blomstringen er over. La bladene visne naturlig slik at du hjelper liljene med å samle energi som sendes tilbake til løkene.

Del opp blomsterløken og få flere

Liljer kan faktisk deles slik at du får flere av dem uten å måtte bruke mer penger. Blomsterløk kan være kostbart og ved å kjøpe noen som kan deles vil du få mer for pengene dine på sikt. Dette er en enkel måte å få en blomstrende hage på.

På høsten kan du grave opp løkene forsiktig og dele opp løk klumpene. Dette gjøres når planten ikke er i aktiv blomstring. Del opp og plant de «nye» løkene dine der du ønsker.

Gled deg til å se disse vakre liljene slå ut i foll blomst, det er virkelig et vakkert syn. Blacklist passer i alle hager og du er garantert en elegant stemning.

Lykke til!

Flere artikler