Slik lager du en perfekt Whiskey Sour

content-marketing

Anbefalt

Whisky sour er en deilig og forfriskende drink som serveres i whiskey glass. Denne cocktailen passer også for dem som ikke er så glad i whisky. Den er perfekt å servere i selskap, eller en dag du vil unne deg noe ekstra godt. En whisky sour serveres med et lite skumlag som er laget av eggehvite og det gjør denne drinken helt perfekt. Whisky Sour er en populær cocktail som består av whisky, sitronsaft, sukker og vanligvis et skummet egg, men noen velger å servere den uten.

Opprinnelig var dette en enkel drink som ble laget av kun av whisky, sitronsaft og sukker, men i dag er det vanlig å tilsette eggehvite slik at drinken får en mer kremete tekstur.

Slik lager du en whiskey sour

Grunnen til at whisky sour er så populær er fordi den er så frisk og syrlig med et lite hint av whiskey. For at denne drinken skal bli helt optimal bør du sørge for å ha i eggehviten fra ett egg og shaken det hele både med og uten isbiter. Da får du det fine skummet på toppen av cocktailen.

Oppskriften måler enhetene i cl og fire cl er like mye som du har i et shotsglass så bruk det som en måleenhet hvis du er usikker.

Dette trenger du til én whiskey sour:

  • 4 cl Whiskey
  • 2 cl sukkerlake
  • saften av 1 sitron
  • eggehvite fra 1 egg
  • 3 dråper angustura ( kan sløyfes)
  • isbiter

Slik gjør du :

1 Lag sukkerlake ved å koke opp like mye sukker som vann og la det koke til sukkeret har løst seg opp.

 

2 Fyll en shaker, eller et glass med lokk, med whiskey, sitronsaft, sukkerlake og eggehvite. Rist godt i 20 sekunder.

 

3 Fyll shakeren, eller glasset, med isbiter og rist godt i nye 10 sekunder.

 

4 Sil drinken over i et valgfritt glass og topp med tre dråper angustura for ekstra smak.

 

Det er alltid praktisk å ha isbiter i fryseren og du kan lage isbiter i isbitposer, i brett eller du kan kjøpe ferdig isbiter på butikken. Du kan også investere i en isbitmaskin så har du alltid isbiter tilgjengelig.

Lykke til og gled deg til en perfekt whiskey sour.

 

Flere artikler