Sommerens beste tilbehør- vannmelon og feta

content-marketing

Anbefalt

Vannmelon er kanskje sommerens mest spiste frukt og det er ikke uten grunn. Den søte og smkafulle melonen hjelper til med å holde deg både mett og hydrert, samtidig som den inneholder svært lite kalorier. Du kan lage alt fra syltetøy og lemonade til å spise den som den er, eller ha den i salater. Det finnes mange salat varianter med vannmelon, men en av de beste er vannmelon med feta. Den er virkelig uslåelig og passer som tilbehør til nesten hva som helst, men den er spesielt god til grillmat.

Salat med vannmelon og feta er ikke vanskelig å lage og det tar ikke mange minuttene fra start til slutt. Du kan lage den litt i forveien slik at den er klar når resten av maten skal serveres.

Slik lager du sommerens beste salat

Vannmelon er svært holdbar og holder seg faktisk lenge både på kjøkkenbenken og i kjøleskapet. Det sies at vannmelon aller helst skal oppbevares i romtemperatur, men vi har erfart at det kommer litt an på hvor varmt det er inne hos deg.

Vannmelon og feta er en perfekt kombinasjon og sammen med både rødløk og basilikum blir den så og si uslåelig. Du kan bruke feta i biter eller du kan bruke en stor blokk som du river opp i mindre biter, det velger du selv.

Dette trenger du:

 • 1 kg vannmelon
 • 200 g feta
 • 1/2 rødløk ( eller mer)
 • frisk basilikum
 • litt sitronsaft
 • salt
 • pepper

Slik gjør du:

 1. Skjær av skallet på vannmelonen og fjern frøene.
 2. Kutt melonen i små biter.
 3. Skjær rødløken i fine skiver.
 4. Finkutt en god neve med frisk basilikum.
 5. Ha alle ingrediensene i en bolle og riv over fersk fetaost i små biter.
 6. Ha over litt sitronsaft, krydre med alt og pepper.
 7. Bland alt godt.

Tips: Tilset Jordbær og litt ruccula så har du en salat som du kan ta med på stranden. Server med litt godt brød til om du ønsker det.

Lykke til og kos deg. Denne passer perfekt i sommervarmen.

Vil du prøve å dyrke vannmelon uten drivhus? Da bør du ta en kikk her.

Flere artikler