Slik lager du Engelsk Julefavoritt- Red Velvet Cake

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Red Velvet cake er en av historiens mest omtalte kaker uten at noen egentlig har blitt helt enige om hvor eller hvordan kaken egentlig oppstod. Den er assosiert med jul i England i rundt femti år, mye på grunn av den gjennkjennelige røde kakebunnen. Uavhengig av hvor kaken kommer i fra er det ikke tvil om at den er smakfull, og er du lei av tørre julekaker må du prøve denne til jul i år. Kaken er vakker med sin rødlige farge og har blitt en populær dessert å servere både i julen og til valentines.

Opprinnelig fikk kakebunnen sin røde farge fra kombinasjonen av kakao og smør. Under andre verdenskrig når det var rasjoneringer på det meste ble det brukt rødbete-saft for å oppnå den karakteristiske rødfargen. Mange mente at rødbeter også bidro til at kaken ble saftig og særdeles holdbar. Selv i dag kan du finne oppskrifter på Red Velvet Cake som inneholder rødbete-saft, selv om det er mest vanlig å bruke rød konditorfarge.

Slik lager du den Engelske favoritten- Red Velvet Cake

Red Velvet cake

Red Velvet Cake er fløyelsmyk og skal opprinnelige stamme fra en periode da det var sterkt fravær av myke kaker. De fleste kaker var mer som søte brød som ble tilsatt nøtter og tørket frukt. Ettersom årene gikk fikk flere og flere mer kjenneskap til hvordan de skulle behandle melet på best mulig måte og de myke kake så endelig dagens lys.

Dette trenger du:

Kakebunn:

 • 250 g hvetemel
 • 0,5 ts salt
 • 2 ss kakaopulver
 • 110 g usaltet og romtemperert smør
 • 300 g sukker
 • 2 mellomstore egg
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • 2,4 dl skummet kulturmelk
 • 2 ss rød konditorfarge, eller en 1/2 ts konsentrert konditorfarge
 • 1 ts hvit eddik
 • 1 ts bakepulver

Ostekrem:

 • én pakke romtemperert kremost
 • én pakke romtemperert mascarpone
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • 110 g siktet melis
 • 3,5 dl kremfløte

Slik gjør du:

 1. Start med å sette stekeovnen på 175 grader og sett risten midt i ovnen.
 2. Smør to like store springformer, Ø23 cm med smør.
 3. Bland sammen mel, salt og kakaopulver i en bakebolle.
 4. Pisk smøret mykt med en stavmikser, håndmikser eller en kjøkkenmaskin. Tilsett sukkeret og pisk videre et par minutter. Pisk inn ett og ett egg til massen er silkemyk, tilsett vaniljeekstrakt til slutt og bland godt.
 5. Mål opp 2,5 dl med kulturmelk og tilsett konditorfargen. Bruker du konsentrert konditorfarge trenger du ikke mer enn en halv te-skje med farge, noen ganger enda mindre. Prøv deg litt frem så du finner riktig fargeblanding.
 6. Bruk en kjøkkenmaskin eller en håndmikser og bland sammen kulturmelken og melblandingen. Bland alt sammen annenhver gang hvor du begynner med melblandingen. Dette skal gjøres fordelt på tre ganger.
 7. Bland sammen bakepulver og eddik i en kopp og vent til brusingen har gitt seg. Da har du blandingen inn i kakerøren og blander godt.
 8. Del kakerøren i to like store deler og hell hver del i hver sin springform.
 9. Stek i ovnen i 25 til 30 minutter.
 10. Når bunnene er ferdig stekt lar du dem hvile i formene sine i ti minutter. Deretter tar du dem ut av formene og avkjøler dem videre i romtemperatur.
 11. Pakk hver bunn i plastfolie og legg i kjøleskapet i minimum én time men gjerne over natten.
 12. Lag kremost-fyllet ved piske kremfløten stiv og sett den til side.
 13. Pisk sammen kremost og mascarpone til en glatt og klumpfri røre og tilsett sukker og vaniljesukker som du blander godt inn. Vend til slutt inn den ferdig piskede kremen.
 14. Del hver kakebunn i to slik at du har fire kakebunner og ha smørkremen på hver kakebunn. Husk at hele kaken skal dekkes med smørkrem så hold igjen litt av kremen slik at du har nok krem.
 15. Pynt kaken med kakepynt, gjerne i rødt, eller sprøyt på litt ekstra krem om du har noe igjen.

Noen velger faktisk også å lage Red Velvet cupcakes og fremgangsmåten er den samme, men du bruker cupcakes former i stedet for springformer.

Lykke til og kos deg med julekaken som du faktisk kan lage og spise hele året ?

Flere artikler